Spartanen,

Via deze weg wilde ik Sparta Nijkerk nog een laatste maal bedanken.

3 jaar geleden werd ik benaderd door Sparta Nijkerk, en na 1 gesprek met Tim en Lysanne merkte we van beide kanten dat er eigenlijk wel een match was. 1 week later kwamen we al tot een akkoord en voor mij na DWS een nieuwe uitdaging bij een andere korfbalclub dan het voor mij veilige DKOD.

Wat ik de selectie afgelopen zaterdag aangegeven heb is dat ik voor de start van de 1e voorbereiding een persoonlijk doel had, en dat was iets meer proberen boven de groep te staan i.p.v. er middenin. Trainingskamp 1 volgde, en na 1,5 week trainer/coach te zijn was dat 1e doel eigenlijk gelijk al de kop ingedrukt. Ik kwam in de groep te staan, en dat duurde tot en met de laatste uitwedstrijd tegen Exakwa van afgelopen zaterdag.

Dit typeerde eigenlijk voor mij hoe ik mijn tijd bij Sparta ervaren had. Ik heb me nooit “een coach” gevoeld, maar 1 van de Spartanen in Nijkerk. Iedereen stond altijd open voor een praatje, iedereen dacht in mogelijkheden en oplossingen en iedereen heeft wel zijn/haar vrijwilligersfunctie. Dat maakte voor mij echt een “wij-gevoel”.

Welk momenten overheersen er dan van de afgelopen 3 jaar? Ja natuurlijk dat gekke Corona. In de momenten dat we wel wat mochten trainen hebben we in mogelijkheden gedacht. De momenten dat we wel mochten spelen hadden we te maken met besmettingen, wat het niet altijd makkelijker maakte. Maar als staff was dit ook wel weer een leerschool, doordat je elke week weer creatief moest zijn in de mogelijkheden die er waren.

Maar dan het 1e jaar. De overwinning uit in de zaal op KVZ was een stap naar ons kampioenschap naar de 1e klasse. Die wedstrijd was machtig! Geen feestje helaas doordat de competitie werd afgebroken, maar proosten op het veld op 1,5 meter afstand.

De wedstrijd in zaal samen met Spirit tegen China. Samen met een buurtvereniging de handen in 1 slaan en een leuke wedstrijd neerzetten. Eens een keer geen concurrenten van elkaar zijn, maar met een leuk samengesteld selectieteam de supporters van beide verenigingen vermaken.

De trainingskampen. Niet alleen prestatie, maar ook werken om een hechte selectie te blijven. Moet zeggen dat dat ons prima af ging en hier het fundament gelegd werd van elk seizoen.

En zo kan ik nog wel even doorgaan met mooie herinneringen.

En wil ik dan nog mensen bedanken? Ik kan er erg veel opnoemen, maar ik heb 3 jaar gewerkt met een mooie staff. De 1e momenten met Stuart en Jan. Later met Gerjan, Stephanie en Christa. We waren een geoliede machine en samen hebben we mooie momenten neergezet.

De TC, onder aanvoering van Lysanne. Bedankt voor het vertrouwen in mij als trainer/coach en jullie creatieve acties om altijd maar weer alles compleet te krijgen in de coronatijden.

Henk, wat ben jij een top-voorzitter. Niet alleen besturen, maar ook de planten water geven rondom de kantine, wedstrijden bekijken, gast-training geven aan de selectie (met een boodschap 🙂) en bovenal altijd fijne persoonlijke gesprekken als mens.

Sparta 3, 4 en A1. Spelers en trainers die altijd maar weer klaar stonden voor de selectie. Dit zegt wel over het Sparta gevoel. Bedankt daarvoor.

Sparta Selectie. Door de jaren heen zijn er wisselingen geweest. Maar jullie hebben mijn leven als trainer / coach verrijkt. Wat hebben we een gave sportieve, maar zeker ook gezellige tijd gehad samen.

Als laatste wil ik Sparta Nijkerk bedanken voor alle mooie momenten. Sparta is een mooie bruisende vereniging. Veel jeugd, veel vrijwilligers, veel activiteiten, Sparta leeft! Ik zal Sparta Nijkerk blijven volgen en zeker nog eens langskomen. Ik hoop van harte dat de selectie van Sparta stappen gaat maken de komende jaren. Maar als ik zie wat er voor een jeugd eraan komt heb ik daar alle vertrouwen in.

Een persoonlijk cadeau is te bewonderen in de kantine. Kunstenares Davitha had ik een paar maanden geleden uitgenodigd. Samen met de selectie hebben we in groepen van 2 schilderijen gemaakt, met daarop de herinneringen van de afgelopen 3 jaar. Deze schilderijen zijn samengevoegd tot 1 kunstwerk. Deze hangt links van de bar. Een aandenken aan 3 mooie jaren.

Het gaat jullie allemaal goed.

Groeten Coen Hooijer