Beste leden,

Kort geleden kregen wij de jaarafrekening van het energieverbruik en ik wil jullie middels dit schrijven hiervan op de hoogte brengen.

Sinds 2012 is Sparta korfbal bewust aan het zoeken naar verlaging van energie kosten.

Zo hebben we een andere energieleverancier gekozen, zijn er (middels een leden actie) zonnepanelen aangeschaft, hebben we energiezuinige koelkasten en vriezers aangeschaft. Daarnaast worden in onze stille periodes zoveel mogelijk energie gebruikende apparatuur uitgezet. En ieder jaar wordt kritisch gekeken of we nog een stapje verder kunnen gaan met energiebesparing.

Dat laatste wordt steeds moeilijker, maar we staan open voor ideeën.

Al deze zaken hebben er in geresulteerd dat wij ten opzichte van 2012:

• Nog maar 12% aan elektriciteit gebruiken,
  • Nog maar 30% aan gas gebruiken,
  • Dat de kosten nog maar 42% zijn.

Dit alles doen we met elkaar en is een bijzonder goed resultaat.

Dank daarvoor.

Om duidelijk te maken wat wij met elkaar verdienen, of niet uit hoeven te geven: in 2012 betaalde wij € 11.062,- aan energie kosten. Het afgelopen jaar hebben wij € 4.645,- aan energie kosten betaald. Dat betekent dat wij € 6.417,- niet uit hebben hoeven geven.

Nogmaals dank en ideeën blijven welkom.

Onze ambitie om op “low budget basis” energie neutraal te worden is nog niet gehaald.

!!!!! Wie o wie kan ons daarbij helpen !!!!!

Namens het bestuur,

Henk Buitink