Afgelopen donderdag was het weer gezellig druk op Sportpark Luxool, dat in het teken stond van het Hemelvaarttoernooi. Korfballers, oud-korfballers en niet-korfballers vormden samen de gelegenheidsteams die met elkaar streden om de felbegeerde Hemelvaarttrofee.

Inmiddels gevestigde teamnamen als ‘KV Korte Rok’, ‘Tap Opent Om Half 11’ en ‘De Beukers’ bonden de sportieve strijd aan met de nog wat minder gevestigde namen als ‘Wel geschoten is alsnog mis’, ‘Professionele Prutsers’ en de ‘Dappere Strijders’. Kortom: een juiste mix van talent, ervaring, kwaliteit en onkunde. Uiteindelijk gingen The Longnecks er met de overwinning vandoor. In de finale waren zij net te sterk voor ‘Wouter, bier halen!’.

Natuurlijk stond ook het onderdeel ‘Middenlijnschieten’ weer op het programma. Twee deelnemers wisten de bal vanaf de middenlijn door het gele mandje te mikken en mochten beiden een mooie pot in ontvangst nemen.

Toen het toernooi ten einde kwam konden de deelnemers op het terras genieten van de zoetgevooisde stem van Egbert Dijkhuis, de Ermelose Django Wagner. Na het eten barstte het feest verder los in de kantine, waar XJ entertainment er weer een prachtig feestje van maakte.