Hester en haar collega’s van de schoonmaakcommissie zorgen ervoor dat ons sportcomplex er altijd spic en span bijstaat. Voor Lucky Lion daarom de hoogste tijd om haar wat vragen te stellen.

Naam:
Hester Schimmel     

Vrijwilligersfunctie:
Coördinator schoonmaakcommissie 

Werk:
Sr. Organisatie Assistent bij MOS in Nijkerk (ik ondersteun een vereniging voor loopbaanprofessionals)  

Kinderen:
Ik heb twee dochters van 14 en 12 en een zoon van 10. De oudste doet ballet en dans, de tweede zit op korfbal en de jongste op volleybal.  

Favoriete nummer tijdens het schoonmaken:
Ik bedenk me nu dat er eigenlijk helemaal geen muziek op staat 🙂 Misschien is dat omdat ik niet zo technisch ben om uit te zoeken hoe je dat door het hele complex kan horen, maar het is vooral omdat we tijdens het schoonmaken elkaar van alles vragen en dat zou met muziek minder handig zijn. Thuis doe ik dat ook zelden. Eerder een podcast.  

Heb je zelf gekorfbald? 
Nee, mijn man vroeger wel. Vanuit zijn ervaring vonden we het een leuke optie voor de kinderen. Zelf houd ik van fietsen en wandelen. Naar het bos, wandelen met ons gezin, of ’s avonds even gezellig met een vriendin een wandeling of fietstocht om bij te kletsen. En om mijn zittende beroep te compenseren, doe ik Pilates.  

Wat doe jij als vrijwilliger? 
Ik zit nu een jaar of 5 in de schoonmaakcommissie. Toen mijn dochter op korfbal ging had ik me hiervoor aangemeld omdat dit het makkelijkst in ons drukke gezinsleven paste. Toen er coördinatoren nodig waren, heb ik me eigenlijk zonder verder na te denken aangemeld. Regelen zit wel in mijn genen en dat doe ik op mijn werk ook veel. Het kost ook niet zoveel meer tijd dan het ‘gewone’ schoonmaakwerk. Je moet als commissie een aantal dingen voorbereiden, je overlegt met bestuur en andere commissies, we maken het rooster en zorgen voor de inkoop van materiaal. De taken verdelen we als commissieleden, dus dan valt het voor iedereen mee. 

Wat was jouw leukste moment als vrijwilliger? 
Ik moet dan wel denken aan het schoolkorfbaltoernooi. Met een ploegje maken we dan elke avond na afloop alles schoon en de gezellige sfeer die er dan hangt… Terwijl wij al aan de slag gaan, hoor je het gejuich van de winnende teams en zie je kinderen en ouders die enthousiast raken. Dat is wel een heel gezellig moment! 

Wat maakt jou vrolijk tijdens het schoonmaken van ons prachtige complex?
De gezelligheid met elkaar, en natuurlijk als het er allemaal weer netjes en fris bij ligt 🙂  

Met welke medevrijwilligers maak jij het liefste schoon op het complex? 
Nou, ik kan niet iemand speciaal noemen, maar er is een aantal schoonmakers die ik al sinds ik begonnen ben tegenkom. Als die zich dan weer trouw op vrijdagavond om 19 uur melden, met de handen uit de mouwen en een enthousiaste lach, dan wordt het vanzelf gezellig en zijn we zo klaar! 

Ik wil ook graag komen schoonmaken, kan jij mij vertellen waar ik dan terecht kan?
Mail de schoonmaakcommissie (Christa, Marieke of mijzelf) via  schoonmaakcommissie@spartakorfbal.nl. We vertellen je graag wat het inhoudt. Kom een keer kijken en je ziet snel genoeg of het wat voor je is. Welkom!!