Zonder vrijwilligers zijn we nergens. Echt? Ja echt. Het kan dan wel lijken dat het Schoolkorfbal toernooi staat als een huis. Zolang scholen zich aanmelden en wij ze ‘even’ in poules indelen, maar dan zijn we er nog lang niet. Niks is zo belangrijk als leden, of ouders van die leden, die zich betrokken genoeg voelen om bij diezelfde vereniging zich ook in te zetten als vrijwilliger. Dan pas kom je ergens!

Ode aan Dennis van Sluijs, die al die scheidsrechters met pijn en moeite heeft rondgekregen en ons iedere dag van het toernooi hielp met allerlei hand- en spandiensten. Ode aan Albert van Sluijs, wat moeten we zonder Albert?! Wie legt er dan al die velden uit en zorgt voor een vlekkeloze start van de toernooi dagen?

En wat dacht je van de kantine commissie? Het is niet zomaar wat, inkopen voor al die 1.000 deelnemers en dan nog inschatten hoeveel supporters bij al die deelnemers langs de lijn gaan staan. Naast de kantine, ook nog een frietkar, een hamburger verkooppunt en een snoeptafel waar vrijwilligers voor gevonden moeten worden. Iedere dag stonden ze daar weer op tijd, om alle vrijwilligers te briefen en op gang te helpen. Het zag er top uit!

De schoonmaakcommissie dan! Wow, 3 dagen lang zorgen dat alles opgeruimd en schoon is. Jullie deden het! En deze toppers kwamen iedere dag even navragen of er nog meer was dat ze konden doen. Geweldig toch?!

En laten we Jarno niet vergeten. In deze tijd waarin social media ontzettend belangrijk is zorgt hij er ‘even’ voor dat direct na afloop van het toernooi er een video online staat met een compilatie van de dag. Fantastisch toch!

Hebben we dan genoeg vrijwilligers? Je zou het denken he… maar nee helaas niet. Eigenlijk wordt er op de 1e dag van het Schoolkorfbal toernooi een spelletjesmiddag georganiseerd voor groep 3 en 4. Met als achterliggend doel om nieuwe leden te werven voor de club.
Helaas ging die middag inmiddels al voor het tweede jaar op rij niet door. Waarom niet? Er zijn niet genoeg trainers en coaches te vinden om al die teams te begeleiden. Dus er is nu zelfs een ledenstop. Best jammer toch…?

Hierbij een ontzettend groot: DANKJEWEL! Voor al die vrijwilligers die er waren. En we hopen jullie, en misschien zelfs wel wat nieuwe gezichten, weer te verwelkomen bij het volgende Schoolkorfbal toernooi. Wie weet halen we dan het 100e jubileumjaar wel, zou mooi zijn voor de club!

Nogmaals DANKJULLIEWEL!

Annemarie, Tessa & Saskia Krijkamp
Wedstrijdcomite van het Gert Krijkamp Schoolkorfbal toernooi