Net als vele scholen, bedrijven en andere verenigingen volgt Sparta Korfbal de RIVM richtlijnen ten aanzien van het coronavirus.

Ook het KNKV verwijst naar deze richtlijnen. Voor de meest actuele informatie adviseren wij je de website van het RIVM te volgen. Het RIVM beschrijft een aantal maatregelen die we kunnen nemen om verspreiding van het virus zoveel als mogelijk te voorkomen en ook specifiek gericht op korfballers:

  • Was vaker dan normaal je handen goed;
  • Schud voorlopig even geen handen meer – voor en na de wedstrijd;
  • Geef elkaar (helaas) even geen high-fives meer bij een goede actie of doelpunt – zowel tijdens de training als de wedstrijd;
  • Deel even geen bidons meer, maar neem je eigen flesje of bidon mee!

Naast deze richtlijnen heeft het KNKV op 11 maart jl. het volgende besloten:

Het KNKV heeft kennis genomen van de persconferentie van de Brabantse Veiligheidsregio’s op 10 maart n.a.v. het corona virus, waarbij Brabanders worden opgeroepen ‘zeven dagen sociale onthouding’ in acht te nemen. Het advies luidde: “Ga even geen nieuwe sociale contacten aan en wees terughoudend met bestaande sociale contacten.” Door de burgemeesters van de veiligheidsregio’s zijn in Noord-Brabant evenementen met meer dan 1.000 mensen verboden en bovendien is de organisatoren van samenkomsten met minder dan 1.000 mensen gevraagd ook te overwegen deze af te gelasten.

Besluit

Naar aanleiding van de ontwikkelingen in Noord-Brabant heeft NOC*NSF alle sportbonden geadviseerd gevolg te geven aan de oproep van de Veiligheidsregio’s. Daarom heeft het KNKV besloten alle wedstrijden van teams die uitkomen voor een Noord-Brabantse vereniging af te gelasten tot en met zondag 15 maart.
Dit betreft een maatregel die voor de betreffende teams is genomen ongeacht niveau en competities. Daarbij gaat het om ongeveer 400 wedstrijden. Alle wedstrijden die de komende dagen op de planning staan voor Brabantse teams worden op een later tijdstip ingehaald. Het KNKV komt per competitie zo snel mogelijk met de inhaaldata.

Voor de situatie na 15 maart volgt het KNKV de verdere ontwikkelingen van de overheid, RIVM en NOC*NSF.

 

Voor Sparta korfbal betekent concreet dat dit (voor zover nu bekend) geen invloed heeft op de ingeplande wedstrijden.

Wij hopen jullie hiermee een richtlijn en helderheid te geven. Mocht je vragen hierover hebben, neem dan contact op met het Bestuur van Sparta, via: bestuur@spartakorfbal.nl

Rest ons te zeggen: veel plezier en succes met de trainingen en wedstrijden!

Groet, Bestuur Sparta Korfbal