In de Sparta Spotlight laten we Spartanen hun licht schijnen op lastige (korfbal)vragen. Deze keer in de Sparta Spotlight: Daan van Slooten uit Sparta 1.

Welke Spartaan is jouw grote voorbeeld?
Ik heb eigenlijk geen groot voorbeeld. Bij alle Spartanen zie ik mooie en minder mooie kanten. Van allebei probeer ik te leren.

Hoe zou je jezelf als korfballer omschrijven?
Als ik zelf niet weet wat ik ga doen en waar ik mee bezig ben, kan mijn tegenstander het al helemaal niet weten.

(Hoe) blijf jij fit in coronatijd?
Het fit blijven tijdens coronatijd is nog wel een uitdaging. Wat zeker niet helpt is vanaf dat we weer even mochten korfballen geblesseerd raken en weer fit zijn op het moment dat alles weer stopt. Nu blijf ik fit door hardlopen en core-stability oefeningen.

Welke trainer(s) ga je nooit meer vergeten?
De trainer die ik nooit zal vergeten is Barry Doppenberg. Als je tijdens een training niet oplet kon het zomaar zijn dat je een bal tegen je hoofd kreeg. Daarnaast kon hij soms zo schreeuwen dat ik het nu nog kan horen. Een puber uit de B heeft soms gewoon wat duidelijkheid nodig xD.

Hoe ziet jouw wedstrijdvoorbereiding eruit?
Mijn wedstrijdvoorbereiding begint met zorgen dat ik zonder te haasten omgekleed ben voor de rust van de wedstrijd voor mij. Dit omkleden gaat vaak samen met een AAtje, banaan en kopje koffie. Na het inschieten volgt zoals bij elk team de bespreking. Daarna is het vaak dringen wie als eerst naar de wc kan voor een spannings plasje. Vervolgens gaat mijn focus op de wedstrijd en begin ik 10 minuten voor tijd met warmlopen. Door alles in een vaste volgorde te doen, hoef je er niet over na te denken en vergeet je minder snel iets. Als bonus verklap ik ook mijn ritueel bij een strafworp; voordat ik ga staan, haal ik de bal eerst achter mijn rug langs.

Welk teamgenoot zou het eerst zijn/haar korfbalspullen vergeten bij een wedstrijd?
Ik denk Leon. Ik heb hem bijna wekelijks moeten herinneren aan iets wat hij achterliet in de kleedkamer.

Wat is een onderonsje uit jouw team?
DUKO!!

Wie is jullie aanvoerder in de derde helft?
Er is niet echt een aanvoerder in de derde helft, we zijn meer een groep ongeleide projectielen. Een aanvoerder voor de derde helft is daarom niet z’n gek idee.

Tegen welk teamgenoot zou jij liever niet staan als tegenstander?
Het maakt mij eigenlijk niet heel veel uit tegen wie ik sta. Als ik toch moet kiezen, zeg ik Nick. Omdat hij simpelweg zoveel rent.

Welk teamgenoot wordt het meest onderschat?
Ik denk dat Marjet het meest onderschat wordt. Als je haar ziet is het een lief schattig meisje, maar in het veld is ze erg fel en weet ze ballen er aardig in te beuken.

Welk teamgenoot heeft de meeste moeite om na de coronatijd weer mee te komen in de wedstrijd?
Na de vorige lockdown was ik het zelf die het meeste moeite had om mee te komen in de wedstrijden. Dit kan wel iets te maken hebben met een enkel blessure.

Welke teamgenoot heeft de beste muzieksmaak?
Naast dat nummers die ikzelf aanzet bij mij in de smaak vallen, heeft Rik ook vaak goede nummers. Naarmate de avond vordert.

En wie heeft de slechtste muzieksmaak?
Wouter, er bestaan ook andere muziekstijlen dan apres-ski.

Op welk teamgenoot moeten jullie altijd wachten?
Dat is toch echt wel Marieke. Als zij appt dat ze 5 minuten later is moet je dat optellen bij de 5 minuten die ze standaard te laat is.

Wie zijn het gouden duo uit jouw team?
Het duo Wouter en Marieke weten elkaar altijd goed te vinden. Hij kan bijna met zijn ogen dicht die wegtrekkertjes van Marieke aangooien.

Welk teamgenoot is zelfs na een 20-0 nederlaag nog positief?
Dat zou ik nog wel eens kunnen zijn. Heel positief over dat de wedstrijd bijna afgelopen is en we pils kunnen gaan drinken om het te vergeten.

Wie is het lievelingetje van de trainer?
Ik heb eigenlijk niet een lievelingetje kunnen ontdekken bij de trainer.

Welk teamgenoot wordt als eerste beroemd?
Martijn, door een wereldrecord te hard rijden op zijn naam te krijgen.

Als jouw team een mascotte zou hebben, wie/wat zou dat zijn?
Wij hebben natuurlijk Lucky Lion!!

Wie smokkelt het meest tijdens conditie- en krachtoefeningen?
Dat is zonder twijfel Daniël.

Je team krijgt bij een gelijke stand in de laatste minuut een vrije bal. Wie laat je hem nemen?
De persoon die we van te voren hebben aangewezen.

Welk teamgenoot zou als eerst (per ongeluk) in eigen korf schieten?
Dit zou Martijn wel kunnen overkomen. Omdat hij niet heeft opgelet of omdat we hem opstoken om het te doen.

Welk teamgenoot blokt de meeste ballen tijdens de wedstrijd?
Ik weet niet of het de allermeeste zijn geweest, maar de blok’s van Mirjam hebben het meeste indruk gemaakt.

Als je met je hele team een andere sport zou moeten doen, welke sport zou dat dan zijn?
Jeu de boule. Dan kunnen we tot ons 80ste door als team!