Beste Spartanen,

De afgelopen weken zijn we als Jeugd Technische Commissie (JTC) bezig geweest met het indelen van de teams voor seizoen 2021-2022. Wij hebben informatie verzameld door het bezoeken van trainingen, onderlinge wedstrijden en informatie van de trainers. Onlangs hebben we voor een aantal categorieën ook selectietrainingen gehouden.

Zoals we eerder hebben vermeld, hebben we bij het maken van de indeling  rekening gehouden met:

  • Maximale leeftijd in de leeftijdscategorie
  • Gemiddelde leeftijd van een team in een leeftijdscategorie
  • Korfbal kwaliteiten (techniek en tactisch inzicht)
  • Aantal spelers per team
  • Beschikbaarheid voor trainen en wedstrijden
  • Waar mogelijk met sociale aspecten

Wij denken als jeugd technische commissie een teamindeling te hebben opgesteld die past bij zowel het spelplezier als bij de ontwikkeling van de leden.

Zoals vermeld, gaan we vanaf 7 juni trainen op basis van de nieuwe indeling, niet per team maar met de hele leeftijdscategorie. Meer informatie daarover komt binnenkort op de website.

Daarnaast heeft de bond voorgesteld om een korte competitie te organiseren op 12, 19 en 26 juni. Houd deze zaterdagen alvast beschikbaar. De KNKV is nog aan het inventariseren of er verenigingen interesse hebben en volgende week horen we of het doorgaat dus houd deze zaterdagen alvast beschikbaar. We zullen dan in de nieuwe samenstelling een aantal wedstrijden spelen.

Zodra de trainingstijden en trainers bekend zijn, zal dit worden gepubliceerd op de website van Sparta Korfbal.

Mocht je naar aanleiding van de teamindeling een vraag hebben over waar je zelf bent ingedeeld, dan kan dat natuurlijk. Je vraag kun je alleen per e-mail stellen en rechtstreeks richten aan: jtc@spartakorfbal.nl. Vragen via andere kanalen worden niet beantwoord.

Hopelijk zien we jullie snel weer op het veld!

JTC Sparta Korfbal