I.v.m. het 75 jarig bestaan van Sparta/Djops is begin dit jaar besloten om een nieuwe, eigen kledinglijn te introduceren. Uiteraard heeft deze keuze veel impact op alle betrokken gehad en daarom een terugblik op de stappen die zijn genomen.

Nadat de beslissing is genomen door het bestuur, is in een werkgroep met spelers, trainers en bestuur gestart met uitwerken van een ontwerp voor een volledig tenue (shirt + broek/rok). Hiervoor is onze leverancier/partner Muta Sport in de arm genomen en na vier sessies is een eerste prototype gemaakt. Hierop zaten nog enkele verbeterpunten en zo is ook een tweede protoype gemaakt. Dit is het tenue wat het uiteindelijk is geworden.

In mei van dit jaar zijn door de kledingcommissie 3 pasavonden georganiseerd met paskleding dames, heren en jeugd. 277 leden zijn geweest om te passen en een groot compliment voor iedereen, want alle leden zijn langs geweest!

Op basis van alle maten is begin juli een bestelling gedaan van bijna 300 tenues (shirts + broekjes/rokjes). De eerste leveringen kwamen begin augustus binnen en in totaal zijn 3 leveringen geweest (17 dozen!). Uiteraard moest alles worden uitgezocht, zodat iedere speler zijn/haar juiste tenue kreeg. Gelukkig had de leveranciers alles per team verpakt en bleek achteraf dat ze dit keurig hadden gedaan.

In totaal 7 uitdeel sessies heeft (bijna) iedereen nu het nieuwe tenue. Uiteraard betekent een nieuw tenue wennen en dat hebben we als kledingcommissie gemerkt. Er is veel gecommuniceerd over de vorm, grootte, lengte, breedte, mouwen en structuur van de tenues en er is getracht om iedereen passende en goed zittende kleding te bezorgen.

Op dit moment zijn we 1 maand onderweg en het overgrote deel is enthousiast over de nieuwe kledinglijn. Uiteraard moet iedereen nog even wennen, maar vanuit verschillende zijden komen er hele mooie reacties binnen.

Op dit moment verwachten we nog een aantal nabestellingen die helaas veel weken (+/- 8 weken) in beslag nemen. Een herenteam mist nog de broekjes en er zijn ruim 30 rokjes nabesteld, omdat de pasmaat anders is als de oorspronkelijke maat. Een aantal dames blijkt ook graag een herenshirt te willen hebben, omdat de pasvorm niet goed aansluit. Naast de tenues zijn er ruim 60 paar sokken uitgedeeld en kunnen dit jaar voor het eerst ook korte wedstrijdsokken op bestelling worden verstrekt.

Voor de kledingcommissie zit er een hele drukke periode op. De komende weken zal via de website informatie worden verstrekt over de naleveringen, dus houd a.u.b. de website goed in de gaten!

Namens de kledingcommissie willen we iedereen bedanken voor het begrip en geduld, want met ruim 300 tenues is het een enorme uitdaging om het iedereen naar de zin te maken. Een dergelijke introductie vraagt in het begin altijd veel aandacht. Voor het volgende seizoen is het de bedoeling dat iedereen die blijft korfballen en dezelfde maat houdt, het tenue behoudt en niet inlevert. In alle andere gevallen worden er avonden georganiseerd om te passen, te ruilen of een nieuwe bestelling op te geven.

Iedereen heel veel plezier toegewenst met het nieuwe tenue.

De kledingcommissie