Op vrijdag 21 juni verzamelden 42 Spartanen en 9 kampleiders (Dennis, Lars, Gerard, Daan, Karlijn, andere Karlijn, Jarno, Pim en Hanne) zich op het terrein van de Beukhof in Putten. De kampgangers zochten hun slaapplek op en verkenden het terrein. De tafeltennistafel, korfbalpalen, schommels, wipwap en het volleybalveld werden goed getest. Na maar liefst 55 minuten was de eerste bloedneus een feit. Wonder boven wonder is er na dit incident geen heftigere blessure meer voorgekomen. Iedereen deed fanatiek mee met de groepsspellen en het bleek dat iedereen nog harder kon rennen toen er broodjes knakworst werden geserveerd.

Vrijdag 21 juni was de langste dag van het jaar, een prima timing om juist op deze dag een spooktocht te organiseren. Toen het eindelijk donker genoeg was en er vreselijk enge spoken verstopt zaten in het bos, mochten de roepjes 1 voor 1 het bos in. Het idee was simpel: zoek de cijfers, onthoud deze en laat je vooral niet afleiden door de gevaarlijke spoken in het bos. Dat laatste was uiteraard het moeilijkste, zelfs bepaalde kampleiders deden het in hun broek van angst. Toen iedereen was bijgekomen, ging de één naar bed, de ander deed nog een potje ezelen, en weer een ander deed deze twee dingen ongeveer tegelijk.

Na de eerste korte nacht werden de kinderen heel lief wakker gemaakt met pannendeksels en om 7:45 stonden ze alweer te ochtendgymnastieken op de hei. Vooral Dennis werd erg vrolijk van het deuntje “OEH AH OCHTENDGYMNASTIEK, OEH AH FANATIEEEEK”. Gelukkig deed iedereen fanatiek mee, zelfs de kampleiders met iets minder ritmegevoel.

Na deze slopende work-out hadden de kampgangers wel een ontbijt verdiend. Deze energie was ook hard nodig om vervolgens te strijden tijdens het 6-kamp. Er werd gekorfbald (verrassend), getrefbald en blind gevolleybald. Ook speelden we Wie ben ik?, Expeditie Sparta en Kubb. ’s Middags werden er vlaggen geroofd tijdens een potje levend stratego in het bos. Een watergevecht bleef ook niet uit, dus Kevin en Lois hebben Pim flink te grazen genomen. Er was mogelijkheid tot snoephappen, spijkerbroek hangen, spekhappen.. Nou ja, als je er bij kon dan. Sorry Roos.

Daan was nogal vaak kwijt deze middag, het leven van een kampleider viel hem zwaarder dan verwacht. Na 8 pogingen tot een dutje gaf hij het op. Gerard en Jarno waren ook de hele middag nergens te vinden. Het bleek dat ze in de keuken bezig waren om meer dan 100 (!!) pannenkoeken te bakken. Gelukkig hadden de kinderen honger genoeg en wilden ze wel helpen met opeten.

Toen iedereen zijn of haar feesthoedje had gevonden, konden we beginnen met de bonte avond. Karlijn van Dijk won het spel ‘Mijn trainer is de beste’, Lois had het beste opgelet tijdens het kamp en won daarom ‘petje op, petje af’. Bij alle dans-acts werd fanatiek meegedanst, zelfs door Gerard. Het hele repetoire van Kinderen voor Kinderen en K3 kwam langs. Margriet, Anne en Dilylah gingen er met de hoofdprijs vandoor, met hun zelfgemaakte muziek en dans. Na de bonte avond zorgde DJ Jarno voor een gezellige disco en was het nog lang gezellig in De Beukhof.

Omdat iedereen zo vrolijk werd van de melodie en het dansje inmiddels bekend was, werden de kampgangers de volgende ochtend weer wakker gemaakt met “OEH AH OCHTENDGYMNASTIEK, OEH AH FANATIEEEEK”. Na het ontbijt werd er opgeruimd en sloten we af met een potje trefbal tegen de kampleiding. Het slaaptekort en het daarbij behorende lage reactievermogen maakte het extra moeilijk en uiteindelijk wisten de 9 kampleiders te winnen van de 42 kampgangers.

Ondanks dat het volgens Roos maar 20 minuten lopen was om thuis te komen, hadden we toch gevraagd of de ouders hun kinderen wilden ophalen in Putten. En zo kwam het Spartakamp tot haar einde. Volgens ons was het een erg geslaagd kamp. Een ontzettend gezellige groep Spartanen, waar jong en oud het leuk met elkaar kon vinden en er een hoop nieuwe vriendschappen gemaakt zijn. Het weer, de sfeer en de groep was top. Wat ons betreft volgend jaar weer! De foto’s en de aftermovie volgen binnenkort.

Groetjes,
Het Sparta Kamp team