De 3e dag van de 2e maand van het 2024e jaar (n.C.) stond in het teken van de titanenstrijd tussen Sparta 3 en MIA 5. Voor de tweede keer in deze zaalcompetitie, en de vierde keer sinds de start van dit korfbaljaar, stonden de Nijkerkers en Amersfoorters lijnrecht tegenover elkaar. Aan eerdere ontmoetingen schenken wij niet al te veel aandacht meer, maar het werd in ieder geval tijd om eens punten te gaan halen tegen de ervaren krachten van MIA. Hoe mooi zou het zijn als 4 keer eindelijk eens scheepsrecht blijkt te zijn.

Na het succes van eerdere coaches Bram van Slooten, Jasmijn Snoek en Jarno van de Bor wisten de sterren van het derde ook deze week weer een fantastische coach (en de 4e van dit seizoen) te strikken. Momenteel geblesseerd aan zijn schouder, maar nog altijd super actief voor de vereniging en trainer van de B1: Pim van Ramshorst! Het coachen van Sparta 3 kon natuurlijk niet op zijn cv ontbreken 🙂

Al vroeg op de zaterdagochtend waren verschillende Spartanen te vinden in sporthal Watergoor. Scheidsrechters, coaches en alle overige spelers verzamelden zich om 11:15 om zich voor te bereiden op de wedstrijd.

Om 12:00 was het dan eindelijk tijd om te beginnen. Helaas zonder Jos, die deze week de titel ‘invaller van de week’ bij Sparta 5 op zijn naam kreeg. Later bleek hij ook nog belangrijk voor Sparta 3, maar hierover straks meer. Eerst maar eens de wedstrijd.

Lotte, Rian en Lars namen plaats op de reservebank en zorgden naast content ook voor de, inmiddels niet meer bestaande, inhoudelijke notities(…).

Volgens deze bank-warm-houders schoten de Oranjehemden werkelijk waar uit de startblokken, waar Kevin al in de eerste minuut via een doorloopballetje de 1-0 op het scorebord wist te zetten. De Spartanen aan de andere kant van de zaal stonden ijzersterk te verdedigen en een minuutje of 3 na het openingsdoelpunt scoorde Jasmijn uit een prachtig schotje de 2-0. Side note: Jasmijn is terug! Haar enkelblessure kostte haar vorige week nog de kraker tegen Huizen, maar afgelopen zaterdag stond ze weer als vanouds te strijden op het veld!

Na de 2-0 ging de Spartaanse storm liggen en was het de beurt aan MIA om doelpunten op het scorebord te zetten. Helaas wisten zij daar nog in te slagen ook. Halverwege deze epische wedstrijd stond een 3-5 tussenstand op het scorebord. Genoeg ruimte voor verbetering (en meer doelpunten), dus aan de mandarijnen zou je zeggen! Helaas waren deze ronde, oranje smaaksensaties niet aanwezig en dus werden we nog maar eens extra opgepept door onze invalcoach.

Met een behoorlijke dosis positieve energie, flink wat slokken water en het bespreken van de verbeterpunten, liepen de gemotiveerde sterren van Sparta 3 terug de zaal in. De scheidsrechter van dienst liet door middel van het fluitsignaal weten dat helft 2 in gang gezet kon worden.

In diezelfde tweede helft leek Erin de grote ster van de middag te worden, zij zette hoogstpersoonlijk het 4e (4-6) en 5e (5-8) Nijkerkse doelpunt op haar naam. De verschillen waren klein en werden nog kleiner naarmate de wedstrijd vorderde. Via Lars, die een kleine halve minuut na zijn invalbeurt scoorde, werd de stand 6-9. Sparta 3 verkleinde het gat nog tot 8-10, toen diezelfde Lars zijn rechterlens verloor in een vangduel. Waar de meeste schouders het heerlijk vinden om in de kom te zitten, bleek dit niet voor allemaal te gelden. Stefan deed onze hoofdcoach eer aan door ook zijn schouder uit de kom te zien gaan. Met de net nog verloren lens weer terug in het rechteroog kon de wedstrijd gelukkig met 16 veldspelers worden vervolgd.

Volgens de niet-bestaande notities namen alle supporters op de stampvolle tribunes van Sporthal Watergoor plaats op het uiterste puntje van hun stoel om de laatste 5 minuten te aanschouwen. Zonder succes dit keer, want Sparta wist het gele mandje niet meer te vinden. MIA wel, in de slotminuten schoten zij nog 2 keer raak en bepaalde daarmee de eindstand op 8 tegen 12. Een verschil van vier. En vier keer meer gescoord dan vorige week. En vier minder tegen. Zoals eerder benoemd: Sparta 3 bekijkt het in 2024 van de posiviere ehhh… positieve kant.

Er had meer ingezeten voor de Spartanen, die bij vlagen zeker niet onder deden voor de bezoekers uit Amersfoort. Koop je daar punten voor? Nee, dat niet. Maarrr zoals al vaker dit seizoen biedt het vertoonde spel én het resultaat hoop en vertrouwen voor de aankomende wedstrijd(en). En dat zijn er nog 4! 4 kansen op scheepsrecht dus.

Onder het genot van alcoholische versnaperingen (ik noem er voor het gemak maar even 4: Texelse biertjes, rosé biertjes, Heineken tapjes en Hertog-Jan flesjes) en verschillende lekkernijen sloten de Spartanen de zaterdag af in Sportcafé Watergoor. En, zoals beloofd, de speciale vermelding voor Jos: met een overheerlijke teamschaal bracht hij de lach terug op de gezichten van Sparta 3. Kevin toverde zichzelf (voor de 4e keer dit seizoen) om in een uitmuntende content-creator en tot slot bezochten verschillende sterren de wedstrijd van onze hoofdmacht in Hoevelaken.

En, over Hoevelaken zijn we nog lang niet uitgesproken. Aankomende zaterdag 10 februari reizen de sterren van het derde af naar de gemeentegenoot, om de confrontatie aan te gaan in Sporthal de Slag. De laatste wedstrijd voor de voorjaarsvakantie is er eentje die je zeker niet wil missen! Oude bekende Telstar 4 (alsof het zo moet zijn) is dan de tegenstander. Eerder dit seizoen, in Watergoor, eindigde het duel tussen deze 2 ploegen uit de gemeente Nijkerk nog in een 10-11 overwinning voor de roodhemden, en dus belooft het een absolute kraker van een wedstrijd te worden.

Voor in de agenda:
Zaterdag 10 februari, 20:10 uur, Zuiderinslag 4 (goh, wat toevallig), 3871 MR, Hoevelaken.

Alle support is zoals altijd van harte welkom, maar deze week misschien toch nog een beetje extra! Zien we je daar?

P.S.: naast @deavonturenvansparta3, kent instagram tegenwoordig nog 4 (hoe toepasselijk ook) actieve Sparta-accounts: volg ook even @gameemetsparta2, @sterrenvansparta5, @demaniervanspartaa4 en @sparta_b1!