Het was wederom een zaterdag in februari wat betekent dat de selectie van KV Sparta/Djops weer aan mochten treden in Watergoor. Met 2 belangrijke affiches op het programma beloofde het een spannende zaterdag te worden. Beide teams moesten winnen om hun 2de en 3de plek te kunnen behouden. Of dat is gelukt lees je vandaag weer.

Sparta/Djops 2 – Oost-Arnhem 3
Voor het 2de staat de wedstrijd tegen Oost-Arnhem op het programma. Sparta 2 deelt de 2de plek met Oost-Arnhem en ODIK, deze wedstrijd is dus belangrijk om 1 van de 2 van de 2de plek te stoten. Dat zijn veel 2en in 2 zinnen he? Nadat de wedstrijd van de A1 al erg spannend was, liep de spanning voor de wedstrijd nog hoger op. Met het startsignaal van de scheidsrechter, die met een handfluit floot (voor alles een eerste keer), waren we los.

De stand ging gedurende de wedstrijd gelijk op. Met een doelpuntje aan de ene kant en een paar punten aan de andere kant. Hoewel Oost-Arnhem flink wat tegenstand wist te bieden waren de strafworpen voor de Spartanen de grootste uitdaging. Tot dat Carmen een strafworp wist te scoorde, op deze manier waren we weer los. De druiven die Jesse geregeld had voor de lunch gaven ons nog meer energie om door te gaan.

De spanning liep flink op in de laatste minuten waar de in Spartanen terugkwamen. Met in de laatste minuten nog goede invalbeurten van Bas en Sem uit de A1 wisten de Spartanen steeds dichterbij te komen. Als een korfbalwedstrijd 62 minuten had geduurd in plaats van 60 hadden we gewonnen. Helaas werd de uitslag 11-12 in het voordeel van het bezoekende team uit Arnhem. Hiermee zakken de Spartanen terug naar de 4de plek.

Sparta/Djops 1 – DWS 1
Voor de spelers van het 1ste gaat er gespeeld worden voor de 2de plek. Met DWS op 11 punten en Sparta op 12 punten kon DWS dus de 3de plek pakken. Dit alles zorgde ervoor dat er zelfs spanning heerste onder de spelers van Sparta 1. In de wedstrijd was dit niet terug te zien Daan, Rianne en toen Mirjam wisten gemakkelijk de korf te vinden en een voorsprong te slaan.

Toch wist DWS terug te komen tot 5-5. En toen wisten we weer uit te lopen. Er moest zelfs een vakje op het scoreformulier worden toegevoegd, de (T)omdraaibal. Zo gingen we dan ook de rust in. Waarbij er bij Sparta druiven uitgedeeld werden waren dat bij DWS doelpunten. Na de rust wist DWS namelijk gemakkelijk te scoren en liep het uit tot een stand van 9-15. Met een paar gouden wissels van Brenda wisten de jongens van de A1 weer het verschil te maken. Met goede aanvallen van Sem en een paar mooie schoten wist Bas nog 2 keer te scoren.

Maar wie echt vet verschil maakte was Mirjam. Met 2 snelle doorloopballen en een beslissend afstandsschot wisten we een punt in Nijkerk te houden. Zo werd de uitslag 16-16. Speciale benoeming: Helaas hebben we oud-trainer van het 2de, trouwe verslag lezer en geweldig zanger Gerjan niet meer zien spelen, hij had het verschil kunnen maken.

Afsluiting
Onder het genot van veel frituur (bedankt voor de kaastengels, Linda!) en bier werden de cijfers nog even op een rijtje gezet. Zo blijft het 1ste dus op de 3de plek waarbij het 2de terugzakt naar de 4de plek. Daarnaast was het 11-12 en 16-16 wat dus bij mekaar opgeteld 27-28 is. Heel veel cijfers maar helaas weinig punten. Om in de laatste wedstrijden het maximaal aantal punten te behalen, gaat de selectie de komende 2 weken met vakantie. Op zaterdag 2 maart mag het 2de het op gaan nemen tegen DOS(W) 2 in Maartensdijk om 18:30. Maar daarvoor mag het 1ste gaan spelen tegen KCD 1 om 14:30 in Doorn.