Na een week geen wedstrijd te hebben gespeeld, maar gelukkig wél een fantastisch voorbereide training op woensdag, begon Sparta 5 met volle energie aan de wedstrijd tegen Spirit. Vandaag hadden ze voor het eerst in twee jaar een coach, namelijk de wereldberoemde KNKV-scheidsrechter Frank Remijn. Zou dit een positief effect hebben op de teamspirit en de eindstand?

Na de eerste vijf minuten op een achterstand van 0-4 gestuit te zijn, vond Jos dat de uitdaging voor Sparta 5 groot genoeg was en verruilde vol enthousiasme de eerste helft voor de derde helft. Met de nieuwe energie van topspeler Marijn in het veld, kon de achterstand in ieder geval niet toenemen. Toen Eva na zo’n tien minuten haar tegenstander met gemak passeerde voor de doorloopbal en daarmee de allereerste Sparta-goal van de wedstrijd maakte (1-4), was het vertrouwen weer helemaal terug.

Ook Debbie was in topvorm. Ze scoorde het ene na het andere doelpunt. Vermoedelijk doordat ze eindelijk alle energie van haar niet-gespeelde wedstrijden in deze wedstrijd kon stoppen. Stefan ving zoals gewoonlijk bal na bal af onder de korf, maar heeft helaas wederom geen Snickers verdiend. Jesse wilde graag zijn energie van zijn niet-gespeelde wedstrijd kwijt en kwam er daarom in voor Stefan. Door een fantastische blok in de eerste helft, is hij vanaf nu ook officieel deelnemer van de blok-competitie. Ook Leonie mocht het veld betreden, in de ruil voor Eva.

Ondanks dat Sparta 5 zich na de eerste vijf minuten goed heeft kunnen herpakken, zijn ze de rust in gegaan met een achterstand van 3-7. Aan het publiek heeft het zeker niet gelegen, want wát een animo. Met een groot deel van de A1- en A2-supporters aan de zijkant, moest het vijfde natuurlijk wel het goede voorbeeld geven. Ook vrienden en familie waren in groten getale op komen dagen om deze superspannende wedstrijd tot een (hopelijk) positief einde te zien verlopen.

De tweede helft begon vloeiend. Nadat Karlijn B werd gewisseld voor Eva en Stefan voor de tweede keer het veld mocht betreden, doordat Thomas door een lompe actie geblesseerd op het veld lag, begon de spanning pas écht te stijgen. De achterstand werd steeds kleiner, mede dankzij de goals van Eise, Karlijn D en (wederom) Debbie. Na een slordige fout van de tegenstander mocht Marijn een strafworp nemen, maar helaas stond de wind nét verkeerd en miste de bal de binnenkant van de korf.

Met nog maar een kwartier op de klok besloot Frank de wijze woorden: ‘Als jullie winnen, is het eerste rondje op mij!’ hardop uit te spreken. Dit was de juiste motivatie die het team nodig had, want vanaf dit moment ging het alleen nog maar de goede kant op. Na wederom een slordige fout van de tegenstander, mocht Stefan een poging wagen om de bal in de gele korf te knallen. Gelukkig stond de wind nu wél goed. Dit betekende een gelijkspel. Nog tien minuten op de klok. Wat een spanning. Gelukkig slaagde het vijfde erin om nog twee doelpunten te maken – en slechts één doelpunt tegen te krijgen. Precies genoeg om bier te krijgen van de invalcoach, Frank Remijn. Met een eindstand van 10-9 tegen de nummer 1 van de competitie, verliet het vijfde met trots het veld, klaar om de derde helft in te starten. Het kampioenschap ligt binnen handbereik, maar zal Sparta 5 deze ook pakken? Op naar volgende week!