Afgelopen zaterdag was de start van het zaalseizoen. Met 2 wedstrijden op het programma en 2 locaties was er een hele logistieke planning nodig om alle spelers op locatie te krijgen. Toen dat was geregeld moest iedereen natuurlijk al zijn spullen nog meenemen. Dit was alleen voor sommige spelers nog wel lastig. Misschien een idee om een paklijst voor elke wedstrijd op te stellen? Hier kunnen dan de volgende punten alvast op:
– Wedstrijdshirt. Deze was Coen namelijk voor de 10de keer vergeten dit seizoen. Misschien een keer trakteren Coen?
– Statief voor de camera. Jarno ook wel bekend als CEO van Van de Bor Media. Wou een greenscreen gebruiken als statief.
– Helm. Hier kom ik later op terug maar lees vooral verder want ook jij kan nog profijt hebben van deze tip.
– Jesse van Buiten. Ik mag namelijk met trots aankondigen dat Jesse vanuit het 3de aansluit bij de selectie. Wij zijn zeer blij dat deze transfer goed is afgerond en zullen Jesse met open armen ontvangen. Welkom!
Iemand verder nog aanvullingen?

LUNO 1 – Sparta 1
De Spartanen vertrokken vol goede moed naar het altijd mooie Linschoten (nog steeds geen idee waar het ligt). Met het ontbreken van Rianne was Siobhan, of volgens het wedstrijdformulier Siophan, opgetrommeld. Zij speelde een goede wedstrijd net als de rest van de spelers van het eerste. Met rust werd er namelijk uitgebouwd naar een voorsprong van 8 tegen 11. Na de rust gaf coach Brenda ook de afgereisde wissels uit het 2de een kans om nog wat minuten te maken. Zo kon Indy bijvoorbeeld haar debuut maken. Ondanks dat LUNO staat voor Laat U Niet Overwinnen, gebeurde dit wel. De Spartanen wisten namelijk met 13-20 te winnen en namen zo dus de eerste punten van het seizoen mee.

Barnies in Barneveld
Hoewel de volgende wedstrijd in Barneveld gespeeld werd, was er na de wedstrijd van het eerste nog een ander hoogtepunt, zo gaf Leon aan. De spelers van 1 die vervolgens naar het 2de gingen besloten namelijk om nog wat te gaan eten. Zo is de Barneveldse kipvoorraad flink gedaald nadat Jarno een abnormale hoeveelheid aan kip weg at. De andere jongens namen genoegen met slechts een kipburgertje, toch Leon?

ODIK 3 – Sparta 2
Nu komen de helmen van pas en wil ik ook jou waarschuwen. De weg is namelijk een gevaar rijker. Rika heeft haar rijbewijs op mogen halen afgelopen week. Nadat ze vriendelijk werd bedankt om voor haar eerste ritje naar Amsterdam te rijden mocht ze vandaag dan toch echt rijden. Toen iedereen veilig aangekomen was in Barneveld bleek dat ODIK een oude bekende op had getrommeld, zo verschenen zij met Tim Schoonderbeek aan de start. Als reactie hierop had Sparta 2 Bas opgetrommeld om zijn broer Tom (die zijn prioriteiten ergens anders had liggen) te vervangen.

Sparta maakte het de veteranen van ODIK 3 niet makkelijk, zo verdedigde de dames van Sparta goed. Als reactie hierop begon ODIK dan ook achter te verdedigen. Hoewel de score gelijk op ging gebeurde er wel een aantal eigenaardige dingen. Zo wist de verdediging een strafworp te versieren die Leon vervolgens scoorde. Werd Sparta afgefloten voor tijdrekken ondanks dat zij 3 punten achterstonden. Omdat het spannend leek te worden werden de vedettes van Sparta 1 nog even ingebracht. Maar dit was helaas zonder succes, kwam dat misschien door al die kip? Die vraag laat ik aan jou over. Helaas verloor Sparta 2 hun eerste wedstrijd met 15-10 van ODIK 3 en staat met 0 punten onderaan.

Afsluiting
Het was een zaterdag waar veel gebeurd is en waar de eerste punten gelukkig gepakt zijn. Of dat volgende week ook gaat lukken weten we nog niet, maar gaan we wel vanuit. Wat ik wel zeker weet is dat Sparta volgende week thuis speelt! De volgende wedstrijden staan op het programma: Sparta (N)/Djops 2 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen 5 om 18:40 en Sparta (N)/Djops 1 – Hellas ’63 1 om 19:50. Allebei de wedstrijden in Watergoor dus kom gerust langs om ons aan te moedigen en nog meer punten binnen te halen! Oh ja, bijna vergeten, volg ons nog even op Instagram: @gameemetsparta2.