Het was wel weer eens tijd om te winnen. Dat dacht Sparta 3, dat dachten de fans en dat dacht coach Gerard. Weken gingen voorbij waarin geen punten werden verdiend, en daar moest nu echt een einde aan komen.

Coach Gerard zou coach Gerard niet zijn als hij al die tijd heeft gebroed op een plan. Een strategie. Een meesterzet.

– Men neme ten eerste een dinsdagavond. De zaterdag is veel te onrustig, te kater-gevoelig en te gezellig. Zet Sparta 3 maar gewoon binnen de lijnen na een dag werken, studeren of epibreren.
– Sporthal Strijland. Want wat moet een korfballer met een kunststof ondergrond? Geef ons maar een harde, gladde, houten vloer.
– Onthoud de Nijkerkers van elke vorm van muzikale afleiding. Een geblesseerde Karsten leidt tot het ontbreken van inschietmuziek, wat duidelijk meer concentratie tot gevolg heeft.
– Stuur voor de wedstrijd een foto met een alcoholpercentage van minimaal 5%. Leg deze verantwoordelijkheid bij vakantieganger Francis.
– Zet Valkengoed Junior in het veld, aangemoedigd door de altijd fanatieke hormonen van Valkengoed Senior.
– Serveer mandarijnen noch druiven in de rust. In de kleedkamer is elke vorm van afleiding en vitamine er 1 teveel.
– Zet – als er nog ruimte is naast alle trouwe fans – de halve selectie, de hoofdtrainer én de hoofdsponsor Van de Bor Media op de tribune. De druk die hierbij komt kijken werkt prestatiebevorderend.
– Wissel in de tweede helft de concentatrieboog van Hanne voor die van Erin. Laat ook gouden wissel Kevin nog even het veld betreden.

Wat je dan krijgt?
Een gefocust en fel Sparta 3 als nooit tevoren, 4 doelpunten in de eerste 3 minuten, open monden bij een tussenstand van 10-0, een regen aan high fives, een reboundpercentage van 87%, zelfs inhoudelijke notities!

Rian en Erin die zoveel doelpunten moesten bijhouden op de Instagram dat ze ‘t halverwege moesten opgeven. Een stand van 14-2 in de rust. Een rust waarin coach Gerard moest zoeken naar verbeterpunten.

Doelpunten van Bram, Eise, Rianne, Yara, Stefan, Jesse, Jonne, Hanne, Erin en Kevin. Kortom, doelpunten van elke Spartaan die het veld betreedt.

Jesse die zijn tegenstander “koekoekt met one-handers” ( – Eise, 17/01/2023). Yara die de bal afgeeft aan de tegenstander terwijl de scheids voor Sparta fluit. Het ene na het andere fenomenale doelpunt. Een tweede helft die voorbij vliegt. Een gesponsorde teamschaal. Een gesponsord kannetje. Een trotse coach. Een trots team. Trotse fans.

Meer zien? Komende zaterdag, 13:30 uur. Zeist. Meesterzet deel 2.