Zaterdag 16 september was het weer zover. De spelers van zowel KV Sparta Nijkerk/Djops 1 als 2 mochten weer aantreden. Deze keer wedstrijden tegen tegenstanders uit de regio. Met MIA uit Amersfoort en Telstar uit Hoevelaken op bezoek stonden er 2 krakers op het programma. De wedstrijden verliepen als volgt:

Sparta 2 – MIA 3
De spelers van Sparta 2 mochten ook deze zaterdag weer in de bloedhitte aantreden. Zoals je afgelopen weken gelezen hebt zijn dit omstandigheden dat de selectie over het algemeen het beste presteert. Met 8 fanatiekelingen aan de start (inclusief Rika, haar blessure viel gelukkig mee) floot de scheidsrechter in, deze was overigens van MIA zelf. Hier was echter niks van te merken. Door al meteen een gat te slaan wisten de Spartanen een comfortabele voorsprong op te bouwen voor de rust.

Na een lekker mandarijntje in de rust (bedankt Lars!) begon Sparta 2 met frisse energie aan de tweede helft. Dit wierp meteen zijn vruchten af aangezien de voorsprong verder werd vergroot tot 16-11. Met deze knappe overwinning weet het 2de de koppositie in te nemen. Zij staan nu namelijk met 2 punten los aan kop in de competitie.

Sparta 1 – Telstar 1
Het was eindelijk zover, de lang verwachte gemeentederby. Telstar had een grote groep supporters over laten vliegen maar ondanks dat waren de banken vooral bezet met Sparta-supporters. Ondanks al deze support begon de wedstrijd stroef voor de sterren van KV Sparta Nijkerk/Djops. Zo was Telstar een stuk scherper in de afronding en ging Sparta met een achterstand van 6-12 de rust in.

Met deze stand besliste coach Brenda dat het tijd was voor Coen, Leon en Tom om te gaan warmlopen. Na slechts een paar minuten mocht Leon het verschil gaan maken en vervolgens werd ook Coen ingebracht. Ook Fleur kreeg nog de kans om een verschil te maken. Ondanks dat de 8 van Sparta nog goed terugkwamen verloor Sparta de wedstrijd met 15-18. Deze uitslag maakt de stand in de poule alleen maar spannender aangezien alle teams op dit moment op 2 punten staan.

Conclusie
Ik kan me voorstellen dat je nog vol zit met vragen. Gaat het 2de kampioen worden? Geen idee. Wie neemt het fruit volgende week mee? Ook geen idee. Is Tom nog steeds aan het warm lopen? Nee die is even gestopt om dit verslag te schrijven. Volgende week zal hij verder gaan om zijn voorsprong op de warmloop ranglijst uit te breiden. Waarom is de score bovenaan dit verslag altijd zo hoog? Ik tel de scores op…. Als laatste de meest belangrijke vraag: Waar en wanneer moet de selectie volgende week? Volgende week speelt Sparta 2 thuis tegen Antilopen 3 om 14:00 en speelt Sparta 1 thuis tegen Elburg 1 om 15:30. Twijfel niet en kom kijken! Alle support is welkom! Leuk!