Ik kan uw gedachten al horen, eindelijk weer een verslag van de selectie van Sparta? Dat klopt! Er is veel gebeurd waarvan ik je graag op de hoogte breng. Zo wisselt Loïs tijdelijk Nederland in voor Suriname, is Roos aangesloten bij de selectie, zit Geert in de lappenmand en is de selectie alweer volop aan het trainen. In onderstaand verslag zijn de leukste activiteiten samengevat. Veel leesplezier:

Selectieweekend
Als eerste activiteit van dit seizoen verzamelde de selectie op een manege in Hengelo (Gelderland). Niet om paard te rijden maar voor het jaarlijkse selectieweekend. Op vrijdag avond was SEV Zelhem zo gastvrij om ons te laten trainen op hun veld. Na een lange en vooral warme training verplaatste de groep zich terug om spelletjes te doen en een paar alcoholische versnaperingen te nemen.

De volgende dag stond iedereen met kleine oogjes tussen de paarden om een core- en cardio training onder leiding van Brenda te volgen. Dit alles was een goede voorbereiding voor de middag. De activiteit die gepland stond was namelijk mountainbiken! Na een duidelijke uitleg hadden de meeste wel zin om ‘een stukje’ te gaan fietsen. Dit hebben ze geweten. Mocht u denken dat Nederland geen bergen heeft of mountainbiken niks voorstelt, probeer dan een keer de route in Lochem. Na deze tocht had iedereen wel honger. Daan (trainer) had een BBQ gebouwd die 30 hamburgers te gelijk zwart kon branden en de kipfilet tot maximaal medium-rare kon schroeien. Best knap.

Met een volle buik verplaatste de selectie zich naar het altijd mooie Doetinchem voor de laatste activiteit van dit weekend. Hier stonden de nieuwe leden van de selectie, mensen die nog niet eerder een ontgroening hadden gedaan of mensen die de ontgroening probeerde te ontlopen (Fleur) een lijst aan taken te wachten. Deze waren in recordtijd afgerond, waarna de rest van de avond nog plezier gemaakt werd. Zo werden er dansjes gedaan, Flügels gekopt en hebben we de lokale dönerzaak een recordomzet bezorgd.

Oefenwedstrijden
Omdat dit verslag anders heel lang wordt zal ik de informatie over de oefenwedstrijden erg kort houden.
– Reehorst 2 – Sparta 2: verloren
– Reehorst 1 – Sparta 1: 14 – 15
– Sparta 2 – DWS 2: 24 – 6
– Sparta 1 – DWS 1: gewonnen

Startdag
De Startdag begon traditiegetrouw met een clinic van onze hoofdtrainster. Tijdens deze 2 uur durende clinic heeft de selectie hun korfbalgeheimen prijsgegeven om zo de toekomst van Sparta nog beter te maken. Onder het genot van een broodje knakworst wachtte de selectie geduldig af tot 15:00, toen Sparta 2 aan mocht treden. Voor het grote publiek werd namelijk Woudenberg 2 uitgedaagd. Helaas was de scherpte na al dat lange wachten en die hoge temperaturen (ja Loïs, Paramaribo is er niks bij) er wel vanaf. Dat leidde dan ook tot een 8-18 nederlaag. Vervolgens was het tijd voor de sterren van het eerste om te schijnen. Helaas kon ook nu niet aan de wedstrijd van donderdag getipt worden. Ook Sparta 1 ging ervan af met een nederlaag (10-16). Dit mocht de sfeer niet verpesten want vervolgens werd er volop genoten van de afsluitende BBQ, een paar biertjes en gezelligheid.

Dit was hem dan, het eerste verslag van dit seizoen. Misschien aan de lange kant maar ik sta open voor tips en vooral tops (misschien volgende week een podcast of vlog?). Verwacht niet te veel inhoud we willen onze tegenstanders natuurlijk nog steeds verrassen. Over tegenstanders gesproken, aanstaande zaterdag (9 september) speelt de selectie in Lelystad. Exakwa 1 en 2 worden uitgedaagd voor de eerste competitiewedstrijd. Mocht je zin hebben om te komen kijken zijn jullie van harte welkom om 14:00 (Sparta 2) en om 15:30 (Sparta 1) in Lelystad. Tot zaterdag!