Dat de dag zo zou lopen als dat die deed op deze zaterdag 25 mei had niemand verwacht. Ondanks dat de weersomstandigheden (voor het eerst) niet het benoemen waard was, gebeurde er genoeg. Maar dat kan je allemaal lezen in het verslag, ik ga het natuurlijk niet verklappen.

KZ/Keukensale.com 4 – Sparta/Djops 2
Voor Sparta 2 stond er een belangrijke pot in het verre westen op het programma. Om in deze eerste klasse te blijven moest er gewonnen worden van directe concurrent KZ uit Koog aan de Zaan. Tegen zo’n team waarvan het 1ste in de korfbal league speelt weet je nooit wat je kan verwachten. Dit keer niet zo zeer tijdens de wedstrijd, hier ging het gelijk op. Nek aan nek gedurende de wedstrijd, er werd gemakkelijk gescoord zo liep de score op tot 13-12 voor KZ. Dan denk je dat het einde wedstrijd was, maar dat was nie…

Dit deel van het verslag laat ik vertellen door een gastspreekster, ze mocht het verhaal zaterdag al 15 keer eerder vertellen. Speciaal voor jullie vertelt Roos het volgende, en ik citeer: “Er was nog 1 min te spelen het stond 13-12 en toen kregen we een vrije bal mee. Leon nam de vrije bal en scoorde hem!!! En toen… De scheidsrechter keurde het doelpunt goed en dus we moesten wisselen van functie met nog ongeveer 40 seconden te spelen. Dus 13-13 dachten wij… Maar de spelers van KZ riepen naar de scheids dat het doelpunt niet telde omdat iemand binnen de 2,5 meter stond. De scheidsrechter schoot in twijfel en kwam terug op zijn beslissing en besloot het doelpunt toch niet te tellen. Dit betekende voor de scheids ook meteen einde wedstrijd.” Bedankt Roos! De wedstrijd werd dus verloren met 13-12. Om de pijn te verzachten at Leon een rijstwafel met spuitpindakaas. Iemand die hier eerder van had gehoord? Mocht je niet geloven dat het bestaat, zie de foto.

Fortissimo 1 – Sparta 1
De sterren van Sparta 1 hadden verzameld om te vertrekken naar IJsselstein. De heen rit was mooi samen te vatten in een woord, aangezien er al zo lekker geciteerd wordt, stuurde Brenda het volgende in de groepsapp: “File”. Maar eenmaal aangekomen werd goed voorbereid met een lekker potje 4 tegen 4. Fortissimo was van plan om er een fysiek duel van te maken, met veel duwen en trekken wist Mirjam toch de score te openen voor de Spartanen. Rianne nam het stokje over en bouwde de voorsprong uit.

Zo werd vlak voor rust de voorsprong vergroot naar 4 punten. Iedereen zou zeggen dat de overwinning bijna binnen was. Maar ik weet niet wie die iemand is want die kent Sparta nog niet. Fortissimo kwam namelijk terug en verkleinde het gat naar 3 punten, 2 punten, 1 punt en toen werd de stand gelijk. Vlak voor de laatste minuut wist Fortissimo toch te scoren, zo werd de eindstand 16-15. Dit was een flinke klap, terwijl het kampioenschap nog steeds inzicht is maakt dit de weg ernaartoe een stuk moeilijker.

Afsluiting
2 zware klappen voor de selectie op deze zaterdag. Onder het genot van bier en frituur werd de pijn weg gegeten en gedronken. Er kan niet lang gebaald worden omdat er aanstaande zaterdag alweer gepresteerd moet worden. De laatste uit wedstrijd van het seizoen! Sparta/Djops 2 mag afreizen naar Leusden, waar het om 13:30 op mag gaan nemen tegen Antilopen/Bloemendal Bouw 2. Vervolgens kan er meteen doorgereisd worden naar Utrecht waar HKC (U) 1 uitgedaagd wordt door Sparta/Djops 1. Om 15:30 zal de wedstrijd beginnen. Kom vooral kijken, tot dan!

p.s. dank ChatGPT voor de titel