Het jaar 2019 nadert haar einde en dat betekent dat de periode van terugblikken is begonnen. Om aan die mooie traditie mee te doen begin ik graag bij het terugblikken op afgelopen zaterdag. Want waar was u op zaterdag 7 december rond 14:45? Die vraag zult u ongetwijfeld nog eens krijgen.

Bevond u zich rond die tijd niet in Sporthal Watergoor? Dan heeft u een memorabele, legendarische, weergaloze wedstrijd gemist. Deze wedstrijd had álles: emotie, passie, strijd, werklust, plezier, spanning en zelfs doelpunten. Sparta 3 was op haar absolute hoogtepunt, en daar vertel ik u graag meer over.

Het begon al bij de sublieme wedstrijdvoorbereiding. Coach Jochem genoot van een gefrituurde versnapering, opgevolgd door een met Nutella gevulde mierzoete donut. Een aantal spelers daarentegen vulde de magen met een Lidl-lunch (croissants en luxe broodjes met kip kerrie), wat later de perfecte wedstrijdvoorbereiding bleek te zijn.

Om 14:45 precies stonden er acht fitte spelers binnen de lijnen. Deze spelers hadden stuk voor stuk, op advies van Francis, de “wedstrijd-vibe” gevonden. Hanne kwam helaas niet weg met de blessure-smoes dat ze van d’r fiets was gevallen, dus ook zij moest gewoon in de basis beginnen.

Voor de neutrale kijker was dit een heerlijke wedstrijd. Het derde van Reehorst ’45 en het derde van Sparta waren aan elkaar gewaagd. Het stond de hele wedstrijd gelijk, of nouja niet de hele wedstrijd. Sparta stond meestal wel voor, maar dan stond het iets later alweer gelijk. De spanning was om spreekwoordelijk te snijden. In de laatste 10 minuten sloeg dit echter om, Sparta was de gelijke stand wel zat en kwam tot het idee om de winst binnen te slepen. De stand denderde van 18-18 naar 21-19. Het eindsignaal klonk en daarmee pakte Sparta 3 haar eerste overwinning in de zaal. Ongekend, wat een klasse. Ik ben er bijna stil van.

Heb ik hiermee alles al gezegd? Kan het nog mooier? Ja, dat kan zeker. De klapper van de wedstrijdanalyse heb ik nog niet eens vermeld. Bent u er klaar voor? Ja? Echt? Komt ie… Gerard Foekens heeft een hele wedstrijd volgehouden! (Ja collega’s van Gerard, trouwe lezers, daar kunnen jullie een extra bakje koffie op drinken)

De evaluatie van deze onvergetelijke wedstrijd komt bijna ten einde. Maar niet voordat ik de Sint heb bedankt voor zijn tip van vorige week. Na afloop luisterden de Nijkerkers namelijk braaf naar zijn advies en genoten ze van een welverdiende goedgevulde teamschaal.

Ik begrijp dat u niet kan wachten, maar de volgende thuiswedstrijd laat nog even op zich wachten. Zet 11 januari maar vast in uw agenda, om 20:50! Kunt u toch niet zo lang wachten? Dan bent u van harte welkom om ons volgende week om 17:35 in Utrecht naar de overwinning te juichen.