18 november was wederom een regenachtige zaterdag wat betekende dat de spelers van de selectie van Sparta weer aan mochten treden. Er stonden 2 verschillende tegenstanders op het programma. Na een week hard trainen en speculaas verkopen leken de Spartanen er klaar voor. Maar of ze dat ook echt waren kan u in dit verslag weer lezen:

Sparta (N)/Djops 2 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen 5
Met een team als Dalto 5 op het programma weet je maar nooit wat je kan verwachten. Komt er een vriendenteam naar Nijkerk gereden of word je van het veld geveegd door een 8-tal ex Korfbal League spelers? Met dit in het achterhoofd maakte de spelers van Sparta zich klaar. Hoewel Dalto de beschikking had over een aantal ervaren (of oude, net hoe je het wil noemen) spelers schrok dit de Spartanen niet af. Richting rust werd er namelijk meteen een gat geslagen door de oranje sterren.

Na de rust werd er alles op alles gezet om de voorsprong te behouden. Zo mocht trainer Daan er nog even in, werd Fleur gebracht als versterking en gingen de tientallen supporters op de tribunebanken staan. Het ging namelijk gelijk op. Tot het punt dat Lars de winnende maakte! Dachten we… Enkele seconden voor het laatste fluitsignaal schoot iemand van Dalto de bal vanaf de zijlijn erin en bleef Sparta met slechts 1 punt achter in Watergoor. Maar beter een punt dan geen punt!

Oh ja, volg @gameemetsparta2 op Instagram voor live updates tijdens de wedstijd!

Sparta (N)/Djops 1 – Hellas ‘63 1
Om de trend met debutanten voort te zetten had Brenda vandaag Jarno en Daan weer opgesteld. Die voor het eerst op mochten lopen met het team van de week, de D2. Na de overwinning van vorige week waren de Spartanen er helemaal klaar voor om ook Hellas van het veld te blazen. Helaas bleek dit niet zo makkelijk. Hellas speelde zeer fysiek en wist gemakkelijk de kansjes onder de korf te vinden.

Hoewel de stand redelijk gelijk op ging wist Hellas vanaf de 8-8 een gat te slaan naar 8-14. Vanaf hier werd het lastig om nog een inhaalslag te maken. Ondanks invalbeurten van Leon, Fleur en Siobhan werd de uitslag 13-18. Hiermee vielen voor het eerste de punten in het water.

Afsluiting
De punt van het tweede werd gevierd met een drankje in de gang van Watergoor. Voor de rest werden de eerste tactieken voor volgende week doorgenomen aangezien het tweede dan om 15:10 weer thuis speelt maar dan tegen Dindoa 4. Vervolgens speelt het eerste om 16:20 uur tegen Telstar. Allebei de wedstrijden zijn oud en vertrouwd weer in Watergoor. Wij hopen dat de tribunes volgende week nog voller zijn voor de derby’s die op het programma staan! Tot volgende week!