Na 12 minuten modderen in Lelystad vorige week was het de hoogste tijd om weer een complete wedstrijd te spelen.
De aankomende weken zullen de Spartanen alles op alles moeten zetten om de punten in deze wedstrijden binnen te halen om zo met het volste vertrouwen de zaalcompetitie in te kunnen gaan. Afgelopen zaterdag stond Elburg op het programma.
De wedstrijd begon met een 1-0 voorsprong voor Elburg. Maar al snel was daar door een schot rondom de korf van Lysanne de 1-1. En ook de 1-2 door Marieke liet niet lang op zich wachten. Elburg liet zich echter de hele eerste helft van zijn goede kant zien. Elburg scoorde de 2-2 en de 3-2. Na een aanval van vele kleine kansen beloonde Nick de aanval met een doelpunt. 3-3. Elburg scoorde de 4-3, de 4-4 kan op naam van Marieke gezet worden. Na ongeveer 15 minuten op de klok, kwam de eerste wissel. Lysanne moest door een blessure aan haar gezicht het veld verlaten waarvoor Linda in de plaats kwam.
Sparta heeft de hele eerste helft achter Elburg aan moeten lopen. Met steeds een verschil van 1 a 2 doelpunten wist Elburg de voorspong aan hun kant te houden.
Met nog 5 doelpunten van Marjet (2), Niels, Wouter en Mirjam was de ruststand 10-9.
Na de rust maakte Daan zijn eerste minuten weer na een blessure. Hij kwam erin voor Nick. Het vertrouwde aanvalsspelletje wat Daan met zich meebrengt was dan ook direct weer in het veld te zien.
Een goede start na rust resulteerde meteen in een aantal doelpunten in het voordeel van Sparta. Marjet maakte de gelijkmaker door een mooi afstandsschot. Gevolgd door een vrijebal die netjes afgemaakt werd door Mirjam. Ook Daan pakte zijn eerste doelpunt deze competitie. En wederom Marjet scoorde de 10-13 door middel van een strafworp. Waar aanvallend de doelpunten na rust vielen, werd ook verdedigend de draad beter opgepakt en wist Sparta de aanvallende krachten van Elburg beter aan banden te leggen. Elburg trekt de stand terug naar 2 verschil, 11-13. Waarna Linda er met een schot voor zorgt dat de stand op 11.-14 komt. En ook de 11-15 werd een feit door weer een mooi afgemaakte vrijebal van Mirjam.
Nog 15 minuten op de klok. Een wissel aan de kant van Sparta. Daniel erin voor Niels. Op deze manier kon er iets meer overgehouden worden in de aanvallen. Elburg kwam weer terug op 2 doelpunten verschil wat de stand 13-15 maakt. Door het inbrengen van Daniel ontstond er iets meer rust en hielden ze wat meer over. Waardoor het vertrouwen steeg.
De wedstrijd werd gesloten met nog een doelpunt aan de kant van Elburg en 3 mannendoelpunten vanuit Sparta. Daniel, Daan en Martijn wisten de korf door afstandsschoten in het slot van de wedstrijd nog te vinden. Waardoor de stand na het eindsignaal van de scheidsrechter 14-18 was.
Al met al, geen goede eerste helft door de Spartanen maar een goed opgepakte tweede helft. Een tweede helft waar vertrouwen uitstraalde en dit vertrouwen omgezet werd in goede aanvallen.
Een wedstrijd die laat zien dat er over alle schijven gescoord kan worden. Een wedstrijd die vertrouwen geeft naar de komende wedstrijden!
Volgende week staat DWS op het programma. De club waar hoofdtrainer Hooijer voordat hij bij Sparta kwam 4 jaar trainer was. En de club waar onze welbekende René Slegt nu hoofdtrainer is. Een leuke pot staat er komende week dus voor de deur die wederom live te volgen is via YouTube.