Je hebt mayonaise en curry, Suzan en Freek en je hebt KV Sparta/Djops en extreme weersomstandigheden. Vandaag was het namelijk weer zo ver. Met bijna 25 graden op de thermometer was het weer tijd voor een wedstrijd. Maar goed, iedereen weet dat als er weer over de extreme weersomstandigheden gezeurd wordt dat het verslag van de selectie weer online staat. Deze week (en het warme weer) begon deze korfbal week al op donderdag.

Hemelvaartstoernooi
Zoals elk jaar was ook dit jaar weer het hemelvaarttoernooi georganiseerd. Alles was tot in de puntjes geregeld. Alle selectiespelers wisten deze dag dan ook te scoren. Niet allemaal een doelpunt maar vooral bier, veel bier. Ook werd er nog wat gewonnen. Zo won Martijn de hoofdprijs met zijn team, wist Leon het middenlijn schieten en 63 munten te winnen en wonnen de meeste spelers van de selectie de privilege dat ze van het zonnetje en een lekkere daghap mochten genieten. Hoewel hier niet meer dan bier en vervolgens katers gescoord werden moest er zaterdag pas echt presteren.

Sparta/Djops 2 – KZ/Keukensale.com 4
Voor Sparta stond er een belangrijke wedstrijd op het programma. Met 0 punten staat Sparta 2 dan ook nog onderaan terwijl KZ al 2 punten heeft. Met meteen een sterk begin van de Spartanen zag je dat de punten in Nijkerk moesten blijven. Hoewel de punten om de oren van het team uit koog aan de zaan vlogen moesten ook de Spartanen wat incasseren. Zo ook Fleur die een beuk van Coen moest incasseren. Langzaam werd er door de Nijkerkers uitgelopen maar toen kwam KZ weer terug. De spanning liep hoog op, tot dat het 10-9 stond.

Ondanks de korfbal leaguelogo’s op hun arm en Zoals het team uit Koog aan de Zaan zelf zegt op de website: “Het zit allemaal nog dicht bijeen, maar de 10-9 nederlaag bij Sparta kwam dus slecht uit! Dat moeten we volgende week wel recht gaan zetten!!” Nou dat denk ik niet… Volgende week gaan de punten gewoon weer mee naar Nijkerk!

Sparta/Djops 1 – Fortissimo 1
Voor de Spartanen begon het spannend na enkele tijd stond het 3-3. Ik zou willen zeggen dat vanaf toen alles erin waaide, maar er stond geen wind. De Nijkerkers hebben geen moment meer tegen een achterstand aangekeken. Hoewel het een fysiek duel was wist Sparta toch de mand makkelijk te vinden. Met een rust stand van 13-8 mocht er dan ook even afgekoeld worden en een paar druifjes voor wat suikers.

Na de rust gingen de Spartanen niet achterover hangen en genieten van het weer maar er werd rustig doorgedenderd. Met steeds meer doelpunten werd de score met de rust bijna verdubbeld aan beide kanten van het (kapotte) scorebord. Waarbij sommige dachten dat het 22-16 was geworden bleek dat de achterkant van het scoreformulier ook ingevuld was. Jarno sloot dan ook de score met de 24-16 af.

Afsluiting
Na deze volle week werd die toch afgesloten met 4 punten. Lekker onder het zonnetje met een lekker (rosé)biertje in de hand mochten de Spartanen dan ook lekker genieten. Niet alleen deze zaterdag maar ook volgende week. Er staat namelijk 25 mei pas weer een wedstrijd op het programma. Sparta/Djops 2 mag afreizen naar Kog aan de Zaan om het om 13:00 op te gaan nemen tegen KZ/Keukensale.com 4. Sparta/Djops 1 gaat naar IJsselstein om te spelen tegen Fortissimo 1 om 15:30. Kom vooral in Koog aan de Zaan of in IJsselstein kijken! Tot dan!