Korfballen op het veld. Zaterdagen met zomerse temperaturen wisselen zich af met regenachtige dagen. De wind waait je van alle kanten om je oren. Zo ook bij Sparta 3. De wedstrijd tegen het tweede team van Hellas’ 63 uit Nunspeet kwam ineens heel snel aangewaaid. Zo snel dat de aftrap (of afworp ofzo) al plaatsvond op donderdagavond 4 april. Het betekende de eerste ronde van een nieuwe competitie. Nieuwe ronde, nieuwe kansen was het motto.

De donderdagavond stond ook wel bekend als ‘the night before the weekend after’. De amuse, ook wel het voorgerecht, voor wat er de sterren tijdens de rest van het weekend nog te wachten stond. Later meer over het hoofd- en nagerecht. Eerst maar eens de wedstrijd, die werd gespeeld op het hoofdveld. De tribunes waren druk bezet en ook oud-sterspeler Eva had de weg naar Sparta gevonden.

De Spartanen verzamelden zich rond de klok van 20:00 uur op Sportpark Luxool. Voor Yara al wat eerder, zij had namelijk als eerste in tijden gezorgd voor een heerlijke versnapering in de vorm van mandarijnen én bananen. Na deze ontdekking kon de wedstrijdvoorbereiding dan ook voor de rest van het team beginnen. Geblesseerde sterspeler Rian en onze favoriete DVO’er werden uit de hoge hoed getoverd als hoofdcoaches voor de confrontatie met de bezoekers uit het Veluwse dorp.

De wedstrijd begon voor de Spartanen voortvarender dan ooit tevoren. Nog voordat Hellas überhaupt toegekomen was aan een contactmoment met de bal, lag hij al in het gele mandje. Lars tekende binnen een recordtijd van 15 seconden al voor het openingsdoelpunt. Lang konden de sterren echter niet van de voorsprong genieten, in Hellas’ eerste aanval werd ook direct gescoord: 1-1.

Wat zich vervolgens ontvouwde weet eigenlijk niemand meer. Van de inhoudelijke notities is niets over en dat is misschien maar beter ook. Met rust stond er een stand van 3-6 op het scorebord. In de wandelgangen heb ik vernomen dat Jos scoorde vanuit een mooi schotje en dat Lotte door middel van een strafworp haar naam op het scoreformulier wist te zetten. Er lag genoeg ruimte voor de Spartanen om meer doelpunten te maken. En dus ook meer ruimte voor verbetering.

In de rust werd duidelijk dat er nog genoeg mogelijk was in deze wedstrijd. Hoogste tijd voor een inhaalslag. Zouden de mandarijnen en bananen van Yara geholpen hebben? Of de fanatieke rust-speech van Rian en onze favoriete DVO’er? Of de support van alle fanatiekelingen in de dug-out en op de tribunes?

Het korte antwoord zou zijn: nee. Maar omdat we bij Sparta 3 niet van korte analyses, maar vooral van ontzettende inhoudelijke verslagen houden, zal ik u meenemen in het verloop van de tweede helft. De supporters gingen op het puntje van de bank in de dug-out zitten, de 16 toneelspelers bevonden zich op het veld en scheidsrechter Dennis floot in voor het begin van deel twee van deze confrontatie.

Hellas ‘63 schoot iets beter uit de startblokken. Het leek alsof ze ultra-mandarijnen hadden genuttigd in de rust. Al snel stond er een stand van 3-9 op het scorebord, toen Sparta 3 wat terug deed via Kevin en Karsten. Vervolgens wisselden de doelpunten van de Nijkerkers en Nunspetenaren elkaar af. Erin betrad het veld en zorgde niet veel later via een strafworp voor het 6e doelpunt aan Oranje zijde. Uiteindelijk wist ook Yara nog een doelpuntje mee te pikken, waardoor de stand op 7-12 in het voordeel van Hellas kwam. In de laatste 5 minuten van de wedstrijd veranderde er niet veel meer en dus was dit dan ook de eindstand. Best inhoudelijk al zeg ik het zelf. Al levert dat Hellas geen punten op voor de Spartanen.

De donderdagavond, die zoals gezegd in het teken stond van het voorgerecht voor het teamweekend, werd afgesloten in de kantine bij Sparta. En ik kan u zeggen; het voorgerecht smaakte heerlijk. De zure nasmaak van de wedstrijd werd weggedronken door middel van enkele overheerlijke alcoholische versnaperingen en er werd vooruitgeblikt op dat wat komen zou. Iedereen had waanzinnig veel zin in het hoofd- en nagerecht van dit weekend. Namelijk, het:

Teamweekend! Op vrijdagmiddag 5 april vertrokken alle Grieken, Romeinen, Monniken, Ridders, Priesters, Nonnen, Hippies, sterren uit de toekomst én uit de prehistorie richting het altijd gezellige Biddinghuizen voor het teamweekend van Sparta 3. Europarcs Zuiderzee was dit jaar de gastheer van het sterrenensemble (#Hutje103).

De vrijdagavond werd gevuld met verschillende verrassingsactiviteiten. Als ware sporters vertrokken de Spartanen in sportkleding naar de …… bowlingbaan! Kevin en Stefan waren de absolute uitblinkers, op de voet gevolgd door Lars en Lotte. Bij terugkomst in #Hutje103 werd alles in gereedheid gebracht voor de KV Sparta Korfbal Sparta 3 Pubquiz, mede mogelijk gemaakt door Rian en Erin! Uiteindelijk ging het team ‘Vitesse Arnhem’ er met de hoofdprijs (een mini-versie van Lucky Lion) vandoor. Denkt u te weten welk tweetal dit team vormde? Laat het weten via onze Instagram: @deavonturenvansparta3!

Dan de zaterdag. Een zonovergoten dag met zomerse temperaturen tot wel 27 graden. Kleine oogjes. Tijd om flink te sporten dus! Activiteiten als flessenvoetbal, Kubb, KanJam en andere spelletjes zoals beverbende en Hitster bepaalde de eindstand van de heuse laddercompetitie, die uiteindelijk de volgende top-3 opleverde: Lars, Erin en Stefan. Erin had nog niet genoeg gesport en liep later op de dag nog 10 kilometer hard bij de Halve van Nijkerk.
Of ze hard heeft gelopen weten we niet. Echter, Erin kennende is ze niet laatste geëindigd, zeg maar. Voor de overgebleven Spartanen werd de zaterdag in #Hutje103 afgesloten met het themafeest ‘Tijdmachine’.

Voor het nagerecht van een verrukkelijk weekend verplaatste het grootste deel van Sparta 3 zich op zondag naar Harderwijk, waar werd genoten van het heerlijke weer en het uitwaaien op de beruchte boulevard. Yara leerde ons veel over de Hanzestad en Eise loodste ons langs de beste ijssalon van de stad.

Al met al een weekend vol teambuilding, gezelligheid, hoogtepunten en verrassingen. Over verrassingen gesproken. Aankomende zaterdag hebben de sterren van het derde een weekje vrijaf gekregen van het KNKV. Een weekje later, op zaterdag 20 april hopen we het 3e team van De Meeuwen te kunnen verrassen.

Zoals u wellicht al heeft gemerkt, kunnen we alle support enorm goed gebruiken! Putten is niet ver fietsen, maar ook met de auto, wandelend, met de scooter, Fatbike of een ander vervoermiddel bent u natuurlijk van harte welkom. Om 12:30 gaan we los op Sportpark ‘Putter Eng’.

Zien we je daar langs de lijn? Tot dan!