Vandaag maar een korte introductie. Regen, wind, slecht weer, kleding verkeerd aan, kledingstukken vergeten en nog veel meer! Lees het hieronder.

Synergo 2 – Sparta/Djops 2
Dankzij de input van Fleur en Jochem, die exact hetzelfde inbrachten, kan ik jullie ook wat vertellen over de wedstrijd van het 2de. Zo had het 2de last van een moeizame start. Nog niet tijdens de wedstrijd maar er moest eerst een file getrotseerd worden. Dit zorgde voor een korte voorbereiding van 20 minuten. Maar toen dit obstakel was overwonnen bedacht Carmen dat ze iets vergeten was. Handrem op de auto? Nee. Wedstrijdshirt? Bijna! Het waren haar schoenen.

Rika was de beroerdste niet en stond haar schoenen af en liet Carmen de hele wedstrijd spelen. Hoewel het een spannende eerste helft was bleef het lastig om op voorsprong te komen. Na rust gingen de Spartanen meteen goed van start. Er werd gemakkelijk een aantal keer gescoord door het team uit Nijkerk. De wissels uit 3 die mee waren Lars en Kevin (volg allemaal de @deavonturenvansparta3 op Instagram!) keken genadeloos toe. Waarbij kevin nog minuten mocht maken wisten de Spartanen niet te winnen en werd de einduitslag 14-9 voor Synergo

Koveni 1 – Sparta/Djops 1
Dat het een verbazingwekkende dag zou worden hadden we kunnen weten toen we in de auto erachter kwamen dat Koveni staat voor (KO)rfbal (VE)reniging (NI)euwegein. Daarna viel op dat Rik zijn broekje verkeerd om aan had. Het is altijd beter dan je schoenen vergeten…, grapje. Vervolgens vielen we in de volgende verbazing, het scorebord…. Koveni had een mooi scorebord waarbij ons logo getoond werd als we scoorden! Maar als Koveni scoorden zagen we foto’s, aantal doelpunten en namen. Daarna werden we letterlijk en figuurlijk omver geblazen….

Zoals je ziet in het verslag zijn er een hoop puntjes, dat was ook bij Koveni het geval. Waarbij de Spartanen eerst nog mooi bij konden blijven waaiden steeds meer ballen de korf in bij Koveni. Na de 4-4 van Rianne, zette de wind aan. De Spartanen zochten nog waar de wind vandaan kwam terwijl het Koveni voor de wind ging en zij gemakkelijk 5 keer scoorden. Zo werd de kleedkamer opgezocht met een ruststand van 13-8 voor het team uit Nieuwegein. Tijd om gas bij te geven zou je zeggen! Makkelijker gezegd dan gedaan, met slechts 8 doelpunten in de 2de helft werd de eindstand 18-11 en mochten de spelers van Sparta/Djops de punten niet mee naar huis nemen.

Afsluiting
Om het hele verslag in 1 zin samen te vatten: geen punten voor Sparta/Djops op deze bewolkte, winderige en regenachtige zaterdag. Het weer heeft even om bij te komen. Misschien moet het even op vakantie ofzo, ik weet het ook niet meer, k**weer. Daar is namelijk alle tijd voor. Naast dat de meeste van ons schijnen op het Hemelvaarttoernooi op donderdag 9 mei, wordt er op 11 mei weer gespeeld. Dan speelt het 2de van Sparta thuis tegen KZ/Keukensale.com 4 om 14:00. Vervolgens mag het eerste het op gaan nemen tegen Fortissimo 1 in eigen huis om 15:30. Komen jullie allemaal kijken? Sportpark Luxool, Nachtegaalsteeg 2 in Nijkerk, je weet ons wel te vinden!

Online onderzoek
Helaas bleek uit wat nader online onderzoek dat het scorebord door een lid van Koveni zelf is gemaakt. Tenzij iemand zo creatief is en de tijd erin wil stoppen, ga je gang! Er zijn altijd mensen die zich afvragen of ik niet uit m’n nek klets (wat ik wel vaak doe gedurende deze verslagen). Daarom heb ik de bronvermelding met een linkje naar de concurrentie hier: Scorebord verslag.