Op deze prachtige zaterdag 14 mei was het eindelijk weer zover! Tijd voor de Veluwe Wandeltocht. Met ongeveer 3.000 deelnemers was het ook dit jaar weer een succes. Dit heeft ook de tegenstander van Sparta 3 gemerkt. Met veel vloeken en tieren kwam Eemvogels toch nog op tijd aan voor de kraker tussen Eemvogels 2 en Sparta 3. Niet alleen Eemvogels heeft last gehad van de wandeltocht. Erin is namelijk naar een festival gelopen, Hanne is niet alleen naar een bruiloft gelopen maar heeft ook een hersenschudding opgelopen en Chanine was nog niet teruggelopen van Schiphol. Gelukkig was er versterking geregeld, namelijk: Danique, Marianne en Karlijn.

Met 22 (2+2… ja we snappen hem wel) graden op de thermometer, geen eemvogel aan de lucht en 10 enthousiaste Spartanen in het veld mocht er na 2 weken weer gekorfbald worden. Na het mono-korfbal met kameleon van donderdag was er veel vertrouwen in een overwinning tegen Eemvogels 2 die de onderste plek van de competitie warm houden. Gelukkig was het inschieten voor de wedstrijd geen beeld voor de wedstrijd, aangezien Bram nog stond te fluiten in het veld (wanneer niet?) en Rian nog tosti’s en patat stond te bakken in de kantine. De overige 7 stonden ook te bakken, maar dan op het veld.

Nadat Tom een stukje tape van 2 bij 2 cm op zijn arm geslagen had was wel duidelijk wie de aanvoerder was. Helaas voor Jarno, alles uit de kast haalde om ook indruk te maken. Jarno speelde namelijk vandaag met en tegen vrienden: een goede vriend, Wouter, was uitgenodigd voor wat extra uitdaging. Dit motiveerde het publiek om in grote getale aanwezig te zijn. Het was duidelijk aan Jarno te zien dat een beetje uitdaging hem goed deed, want hij scoorde met gemak de 1-0 en 2-0. Ondanks de vette handjes van de zonnebrand had Sparta geen moeite met scoren. Met de rust zat Sparta er dan ook warmpjes bij, met een goede stand en een brandende zon.

De 2de helft was niet anders. Ondanks dat het in Nederland al enkele dagen droog was, regende het doelpunten in Nijkerk. Met behulp van onze geweldige invallers Danique, Marianne en Karlijn werd er een overwinning binnengehaald. De einduitslag is namelijk 17-9 in het voordeel van de Spartanen. Na deze zware pot is Sparta de rest van de middag op het terras weggesmolten. We zien u graag volgende week weer, aangezien Sparta 3 om 12:00 tegen HKC (U) 4 speelt. Met een solide 4de plek is alles nog mogelijk in de race naar het kampioenschap. We hebben het bier al koud gezet, dus tot zaterdag! Oh ja, vergeet onze instagrampagina niet te volgen. Met 110 volgers gaan we keihard richting de 200!