Beste, enthousiaste en trouwe lezers van Sparta 3.

Het is weer zover, een nieuwe week, een nieuw wedstrijdverslag van jullie favoriete team in Oranje. De tegenstander van afgelopen zaterdag was Huizen. Dit was de tweede ontmoeting met de groengele rakkers, De eerste ontmoeting uit werd helaas verloren met 21-12. Maar genoeg over die wedstrijd, laten we het hebben over afgelopen zaterdag.

De wedstrijd was pas om 19:50 maar zoals jullie weten zitten wij als derde nooit stil. Veel van onze sterspelers waren al vroeg uit de veren om te coachen, te fluiten en om het scorebord te bedienen. Karlijn, Lars en Kevin waren zelfs afgereisd naar Driebergen-Rijsenburg om te schitteren in de wedstrijd van Sparta 2! Lars wist zelfs een goaltje mee te pakken en Kevin maar liefst twee! Ondanks alle inspanning deze wedstrijd helaas verloren, lees hier vooral meer over in het wedstrijdverslag van Sparta 1 & 2!

Terug naar onze eigen wedstrijd. Na de vereende inspanningen voor de club op verschillende vlakken was het de tijd om aan te vangen voor onze eigen kraker. Helaas waren wij niet compleet. Stefan was tijdens onze wedstrijd aan het schitteren bij onze vrienden uit Sparta 5 en Erin Schitterde in het mooie Ermelo bij andere verplichtingen. Ook Jasmijn kon helaas niet meespelen door een blessure, gelukkig was zij er wel bij en vervulde de rol van coach in samenwerking met Stuart. Door de afwezigheid van twee van onze dames maakte Bo haar zaal debuut in Sparta 3.

De zaal was weer goed gevuld met fans vanuit alle windstreken. Spelers uit de S2, A1, A2, A4, DVO 10 en nog veel meer waren present en hoopten op een mooie wedstrijd. Het fluitsignaal klonk exact om 19:50 en Huizen wist de stand na zeven minuten te openen met 0-1. Gelukkig wist Rian een mooi schot van afstand in te schieten en de stand gelijk te trekken. Vanaf daar kregen de Spartanen het wat zwaarder en vielen er aardig wat groengele ballen de korf in. Gelukkig liet Lotte zich niet zomaar uit het veld slaan en wist ook het mandje te raken. Voordat we het doorhadden ging de zoomer alweer en zochten alle spelers de kleedkamers op met twee goals voor Sparta en iets meer tegen.

De boodschap van de coaches was duidelijk, er moest meer pit in. Helaas door het gebrek aan mandarijnen moest deze energie ook geheel uit onszelf komen. Bij aanvang van de tweede helft kwamen onze sterspelers erachter dat Huizen hetzelfde idee had voor de tweede helft. Twee teams met twee keer zoveel pit, zou dat wel samengaan? Het antwoord hierop is nee. De tweede helft bestond voornamelijk uit omvallende Huizenaren, een waterflesje die (onbewust) naar de tijdwaarnemer werd gegooid en moesten Kevin en zijn tegenstander bij de scheids aantreden na wat duw en trekwerk wat net iets uit de hand begon te lopen. Er vielen natuurlijk ook doelpunten, zowel Lars als Kevin wisten de bal in de juiste korf te scoren. Huizen scoorde helaas net wat meer wat de eindstand op 4-16 bracht.

Met een deels verslagen gevoel werd de zaal opgeruimd en de douches opgezocht. Dit verslagen gevoel verdween hierna snel in de vaste stamkroeg van Sparta 3; sportcafé Watergoor. Waar merendeel van het team, onze trouwe supporters en later nog de andere seniorenteams ons feestje mee vierde. Aantekeningen van deze avond zijn helaas niet meer beschikbaar. Wel zijn de sambuca/tequila shotjes, Het lied ‘’lang zal hij leven’’, de dansmoves van meerdere mensen en de spontane dart potjes ons bijgebleven.

Aankomende zaterdag weer nieuwe ronde, nieuwe kansen. Mia 5 is onze welbekende tegenstander van aankomende zaterdag. Jullie zijn bij deze allemaal uitgenodigd om om 12 uur deze titanen wedstrijd te komen aanschouwen in Watergoor!

Hopelijk tot dan:)