De dag was eindelijk aangebroken. Een dag waarvan we wisten dat die zou komen. De laatste wedstrijd van het seizoen 2023/2024. Een seizoen vol met hoogtepunten en dieptepunten. Wil je weten wat ik bedoel? Lees dan even alle verslagen terug <3. Voor vandaag stonden nog 2 wedstrijden op het programma.

Sparta/Djops 2 – Synergo 2
Dit Synergo was vorige week al kampioen geworden waardoor de druk er al vanaf was, ook voor de Spartanen was de druk er al vanaf. Helaas op de laatste plaats in de poule maar zeker niet ondergedaan van de rest. De 8 basisspelers waren vast beraden om dit te bewijzen. Met Bas in de basis werd er afgetrapt, afgepasst, of laten we het gewoon bij ‘begonnen’ houden. Sparta wist meteen de voorsprong te pakken en bouwde deze gedurende de eerste helft steeds verder uit.

Sparta 2 liet meteen blijken dat er niet veel te halen was in Nijkerk. Met doelpunten over alle flanken wist Synergo niet meer waar ze het moesten zoeken. Ondanks de nodige wissels bij Synergo werd er gemakkelijk gescoord. Ook de jeugd uit de A1 (Nikki en Twan) en de ouderen (Geert) kregen nog speeltijd. Vlak voordat de wedstrijd met 15-8 gewonnen werd kreeg Jesse nog een bosje bloemen als bedankje voor zijn inzet en gezelligheid. Jesse gaat ons helaas verlaten, maar geen zorgen hij blijft gewoon spelen binnen de club! Met deze uitslag van 15-8 is Sparta 2 op een gedeelde 3de plek geëindigd.

Sparta/Djops 1 – Koveni 1
Voor de spelers van Sparta 1 ging het nog wel ergens om, het kampioenschap! Dit was niet alleen te merken aan de spelers maar voornamelijk aan het publiek. Zelden dat Sparta de laatste jaren zoveel supporters heeft gezien, misschien maar weer gewoon een standaard van maken? De opdracht was duidelijk, sterk beginnen en de wedstrijd vervolgens rustig uitspelen. Het eerste deel van het plan ging goed. Onder het gejuich van Vak S werd de ene bal nog mooier gescoord dan de andere. Zo werd de voorsprong al gauw uitgebouwd tot 12-6. Met 6 punten voorsprong werd de kleedkamer dan ook opgezocht voor de rust.

Het tweede deel van het plan bleek wat moeilijker. Niet dat de voorsprong werd weggegeven maar het werd het team uit Nijkerk ook niet makkelijk gemaakt door Koveni. Bijna alsof het de 1ste helft te makkelijk was en Sparta wel een uitdaging kon gebruiken. Zo ging de voorsprong van 12-6 naar 12-11. Hoewel het Sparta eigen is om een voorsprong (denk aan de wedstrijd tegen Fortissimo) of een kampioenschap weg te geven waren de Nijkerkers vandaag vastberaden om dat niet te laten gebeuren. Zo werd er om en om gescoord om de voorsprong te behouden en met 20-19 te winnen. Het werd spannender dan gehoopt maar een overwinning is een overwinning en een kampioenschap is een kampioenschap. Ik klink als de Johan Cruijff van KV Sparta/Djops, goed ik stop al…

Dit betekende dat de Spartanen kampioen van de tweede klasse zijn. Dit werd uitgebreid gevierd met shirts van de hoofdsponsor (Djops Uitzendgroep), een medaille en bloemen vanuit Sparta en heel veel bier en BBQ. Al met al een zeer geslaagde dag dus met 4 punten en een kampioenschap. Ondertussen werd er ook afscheid genomen van Marieke, Rianne en Martijn. We gaan jullie missen in de selectie!

Afsluiting
Normaal maak ik jullie alvast warm voor de wedstrijd van volgende week. Maar deze week niet… Dit was namelijk de laatste wedstrijd van het seizoen 2023/2024. Na al die wedstrijden, trainingen, trainingsweekend, blessures, biertjes, kampioenschappen, overwinningen, verliezen, keren dat Coen zijn shirt vergat, momenten dat Brenda lachte en momenten dat Brenda niet lachte komt er een einde aan dit seizoen. Ook ik zal even af moeten kicken van al die verslagen schrijven maar niet getreurd! Volgend seizoen zijn we er gewoon weer. Hopelijk met weer net zulke goeie verhalen als dit seizoen. Het eerstvolgende verslag zal dan gaan over het selectieweekend, dus hou de site in de gaten want dat verslag wil je niet missen!

Fijne vakantie allemaal en bedankt voor het lezen van de verslagen, ik kan het zeer waarderen <3!

Foto: Kees van den Heuvel / Nijkerkerveen.org