Oefening baart kunst. Ondervinden, de beste leermeester. Practice makes perfect. Voorbereiden op wat komen gaat. Voor Sparta 3 komt er een uitdagende, spannende en interessante competitie aan met Hellas uit Nunspeet, Dindoa uit Ermelo en De Meeuwen uit Putten. Maar, eerst nog even oefenen. Warm worden. De laatste zaterdag van maart 2024 stond dan ook in het teken van warm worden. De temperaturen waren weliswaar een stuk gunstiger dan vorige week, lekker warm was het echter nog niet.

Rond de klok van 12:45 uur stonden de meeste sterren van Sparta 3 klaar voor vertrek naar het altijd mooie Doorn. Met de nadruk op: ‘meeste sterren’. Kevin ondervond wat hinder aan langzaam rijdende en stilstaande vrachtwagens op de terugweg uit Elburg en Eise had knap rekening gehouden met die 10 minuten vertraging van Kevin.

Na een ritje van een half uur door de prachtige natuur in de omgeving van Doorn werden de Spartanen getrakteerd op een onaangename verrassing. Om te kunnen korfballen op een korfbalveld in Doorn moet je namelijk verplicht meedoen aan de 500 meter outdoor vrije loop. Gezien het tempo denk ik niet dat er noemenswaardige records zijn neergezet. Na deze zware wandeling kon de wedstrijdvoorbereiding dan eindelijk beginnen.

Het tweede team van het plaatselijke KCD stond namelijk op het programma. Een pittige tegenstander. Tijdens het warmlopen én het inschieten ging de knop dus om naar standje wedstrijdfocus. Het benoemen waard: voor het eerst sinds zijn schouderblessure stond onze enige echte Stefan weer aan de start van een korfbalwedstrijd!

Van die opperste concentratie voor de wedstrijd was aan het begin van de wedstrijd niet veel te merken. KCD kwam al snel op een 2-0 voorsprong. Jasmijn vond het, wat betreft de doelpunten aan groene zijde, wel mooi geweest en maakte met een mooi afstandsschotje de 2-1 voor de Spartanen.

Niet veel later verliet diezelfde Jasmijn het veld voor Lotte. Na een minuut of 10 liet de schouder van Stefan hem ook in de steek en zo was er ineens nog maar 1 wissel over aan Spartaanse zijde. In de tussentijd was de KorfbalClub uit Doorn al op 6-1 gekomen. Vervolgens kwamen de Spartanen achter de volgende spreuk: ‘bij tegenwind heb je pas baat, als je de andere kant op gaat’. En zo bleek: Lars maakte de 6-2 en Karlijn de 6-3. Toen was het rust. Oh nee, in de laatste seconden van de eerste helft werd het nog 7-3.

Het ontbrak aan scherpte aan Nijkerkse zijde. Naast dat het al wekenlang ontbreekt aan scherpte wat betreft de fruithapjes. Rij- en fruitschema maker Lars vergat de overheerlijke smaaksensaties de laatste 2 wedstrijden al en ook nu waren er geen mandarijnen, druiven of andere fruitsoorten aanwezig om de Oranjehemden op te peppen voor de tweede helft.
De tweede helft begon voor Sparta 3 als een soort wervelwind in de goede richting. Kevin scoorde de 7-4, Karsten de 7-5 en Eise maakte de comeback bijna compleet via een afstandsschot: 7-6. Alsof we wind mee hadden.

Erop en erover was het devies. Maar daar dachten de weergoden anders over. De wind ging zich ermee bemoeien en ook miezerige druppels water vielen naar beneden. Ook vielen er 3 doelpunten. KCD had blijkbaar getraind op deze weersomstandigheden en scoorde er lustig op los. Alsof we wind tegen hadden.

Toen de wind eenmaal was gaan liggen, kon de Spartaanse storm voor de tweede keer beginnen. Helaas stopte het echter pas 2 minuten voor tijd met waaien. Mooie schotjes van Yara en Karlijn waaiden zo ineens het gele mandje binnen. Alsof we wind mee hadden. Maar het bleek te laat. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij een stand van 10-8 in het voordeel van de meest grijze gemeente van Nederland (bron: De Groene Amsterdammer).

Met een opgeheven hoofd keerden de Nijkerkers terug naar de kantine. Hier bleek nog maar eens dat Eise serieuze ervaring heeft wat betreft het werken in de horeca. Patat (of friet), tosti’s, kaassouflés, broodjes kroket en frikandellen. Het kon allemaal niet op voor onze chefkok. Uitblinker.

Op wonderbaarlijke wijze kreeg onze favoriete taxichauffeur Pascal het voor elkaar om de Texelse tap aan te sluiten en dus konden de sterren in het zonnetje genieten van een overheerlijk after-wedstrijd-drankje.

Al met al bleek KCD dus een Doorn in het oog voor Sparta 3. Helaas ging ook deze oefenwedstrijd verloren. Maarrr! Na regen komt zonneschijn. Goede zeemannen worden ook weleens nat en dus gaan de sterren van het derde met opgeheven hoofd naar de competitie.

De eerste confrontatie staat namelijk al heel snel op het programma. Sneller dan verwacht zelfs. Aanstaande donderdagavond, 4 april 2024, Sportpark Luxool. Rond 20:45 uur gaan de sterren los tegen Hellas 2. Al het publiek is natuurlijk van harte welkom om ons naar de overwinning te juichen. Zien we jou donderdagavond op de tribunes? Tot dan!

P.S.: Mocht je er niet bij kunnen zijn, kan je altijd nog live-updates volgen via onze socials. @deavonturenvansparta3 op instagram!