Op deze mooie zaterdag avond mochten de spelers van Sparta weer aantreden om 2 wedstrijden te spelen. Dit keer hoefde niet het hele land doorgereisd te worden om een potje te korfballen. Voor het 2de ging de reis naar Ermelo en het 1ste mocht in Hoevelaken aantreden.

Dindoa 4 – Sparta 2
Voor Sparta 2 stond een belangrijke wedstrijd op het programma. De middenmoot ligt namelijk erg dichtbij elkaar en een overwinning zou ervoor zorgen dat de tegenstanders niet uit zouden lopen. In de ijskoude hal in Ermelo zouden dan ook de nummer 5 tegen de nummer 6 spelen. Vooraf had de scheidsrechter een geheimpje verklapt, hij gaf namelijk makkelijk strafworpen. Nadat Daan dit aan alle 8 basisspelers individueel had verteld waren we klaar om te beginnen.

Zelden heb ik een wedstrijd gezien waar een team zo’n droomstart had als hier. Sparta 2 scoorde de een na de andere nadat Roos de score geopend had. Met doelpunten over alle flanken lieten de Spartanen de Ermeloërs alle hoeken van de zaal zien. Zo stond het in no-time 1-10 voor de bezoekers. De doelpunten gingen zo hard dat Fleur ze niet eens kon filmen. Bij Dindoa dus genoeg reden om te wisselen. Met 2 veteranen in het veld werd het scorende tempo eruit gehaald.

Onder het luid toe gejuich van vriendjes, familie en vrienden. Wist Sparta lekker door te denderen. Zo werd de einduitslag 10-20 voor de Spartanen. Met in het bijzonder Sem te benoemen die makkelijk scoorde wist Sparta 2 de 2 punten mee te nemen naar Hoevelaken. Door deze overwinning gaan de Spartanen van plek 5 naar een gedeelde 2de plek. Samen met ODIK en Oost-Arnhem wordt er gestreden voor die felbegeerde 2de plek.

Telstar 1 – Sparta 1
De spelers van Sparta 2 gingen met gierende bandjes naar Hoevelaken want hier was sporthal de Slag het strijdtoneel voor Telstar tegen Sparta. Na de vorige keer wisten de Spartanen dat het zowel een sterke eerste als tweede helft neer moest zetten om te kunnen winnen. Zo startte we dan ook, met Leon in de basis en Twan, Nikki en eigenlijk het gehele 2de op de bank. Met een stand van 4-4 liep de spanning dan ook op. Het ene na het andere doelpunt viel. Dit alles zorgde voor een rust stand van 12-7, het was dus nog niet over!

Na de rust was Sparta van plan om er vol gas overheen te gaan. Onder het toezien van tientallen Sparta-supporters wouden we de 2de helft meteen goed beginnen. Het was alleen alsof Telstar zich in had gehouden de 1ste helft want ze gingen los in de 2de. Met op een gegeven moment 5 doelpunten op rij konden zelfs doelpunten van invallers Sem en Tom er niet voor zorgen dat het spannend bleef. De enige winnaar aan Sparta-zijde was Rianne die 5 keer wist te scoren! Zo werd de einduitslag 25-15 voor de 8 uit Hoevelaken.

Afsluiting
Met de 2 punten die in Ermelo opgehaald waren vertrokken de spelers van Sparta dan ook terug naar Watergoor. Hier werd de avond onder het genot van een bittergarnituur en een potje Uno-flip afgesloten. Nu zijn we ons alweer druk aan het voorbereiden voor aankomende zaterdag. Waar Sparta 2 zal gaan spelen tegen Oost-Arnhem die op dit moment de 3de plek delen. Na het verlies van de vorige keer willen de Spartanen nu revanche. Om 18:30 vindt deze kraker plaats in Watergoor. Om 19:50 mag Sparta het als nummer 3 gaan opnemen tegen de nummer 4, DWS. Kom allemaal kijken en moedig beide teams aan naar deze belangrijke punten! Volg nog even @gameemetsparta2 op Instagram en dan zien we jullie op zaterdag!

p.s. ChatGPT bedankt voor de titel