De weersvoorspellingen waren extreem voor vandaag, dat betekende dat de selectie van KV Sparta/Djops weer aan mocht treden. Dit keer voor de eerste competitiewedstrijd van het veldseizoen. Ter voorbereiding hadden de Spartanen een aantal oefenwedstrijden gespeeld tegen teams van verschillende niveaus. Voordat ik je meeneem in de avonturen die zaterdag beleefd zijn kijken we eerst nog even terug naar de oefenwedstrijden.

Oefenwedstrijden
Het begon allemaal op een donkere dinsdag avond in Nijkerk. Hierbij wist het 2de van Unitas 5 te winnen. (Sorry maar ik moet dit benoemen) In de zaal verloor nog het 3de van Sparta met 24 en 32 punten verschil van dit team. Het eerste verloor helaas van reserve hoofdklasse team Unitas 3. Vervolgens werd op zaterdag geoefend tegen de selectie van Elburg. Als laatste sloot het eerste de oefenperiode af met een wedstrijd tegen Huizen 1. Op deze dinsdag avond werd er met ruime cijfers gewonnen.

Sparta/Djops 2 – Antilopen/Bloemendal Bouw 2
De eerste wedstrijd die op het programma stond was tegen het 2de team van Antilopen. Om 11 uur stond de wedstrijd gepland, heel vroeg in de ochtend dus. Niet iedereen was hier nog op voorbereid. Zo hing Leon zijn broekje in de boom omdat die nog niet droog was. Ook is er iemand, die ik anoniem hou maar aan zijn/haar gezicht wel kon zien wie het was, een enorme kater had. Dat de 2 teams aan elkaar gewaagd waren bleek in de eerste helft. Het ging gelijk op. Zo scoorde Coen één keer maar kreeg ook 2 tegen, en…. Ja meer kan er niet over gezegd worden aangezien de doelpunt makers niet meer bijgehouden werden.

De tweede helft werd nog spannender dan de eerste. Hoewel de spelers hiervoor zorgde was de gene die de spanning het meeste opbouwde, het scorebord. Hoewel er aan beide kanten gescoord werd was namelijk niet te zien hoeveel het stond. Onder de lekker warme zon wisten de Spartanen in het oranje 8 keer te scoren. Helaas wist Antilopen maar liefst 11 keer te scoren. Met een eindstand van 8-11 gingen de Spartanen dan ook lekker van het zonnetje genieten.

Sparta/Djops 1 – HKC (U) 1
Sparta 1 mocht het op gaan nemen tegen HKC Utrecht. Na een duidelijke bespreking en tegenstander analyse waren de spelers helemaal warm en klaar om te beginnen. Met Leon in de basis (met een droge broek aan) waren de Nijkerkers klaar voor een goede start. Helaas ging het niet zo makkelijk aan het begin, al snel keken de spelers van Sparta 1 op tegen een 0-3 achterstand. Maar niet voor lang, na wat veranderingen in de aanval werd de achterstand omgekeerd naar een voorsprong.

Na de rust moest de voorsprong verder uitgebreid worden. Met meteen 2 doelpunten werd het gat geslagen. Nog steeds was het scoreboard een probleem. De score van HKC was vanaf de 10 weer te zien. Wat wel heel groot op het scorebord bleef staan gedurende de wedstrijd was de 16 van de Spartanen. Met een einduitslag van 16-10 staat Sparta 1 nu op een gedeelde plek met Fortissimo bovenaan.

Afsluiting
Met ongeveer 25 graden en 2 punten op zak vertrokken de Spartanen naar het terras. Onder het genot van een koud (rosé)pilsje werd er gekeken naar de A1. Ik hoor je al denken: Hoe ziet het programma van volgende week eruit? Goeie vraag! Volgende week spelen we niet…. Het 2de mag op 20 april weer aantreden tegen Synergo 2 om 15:00 in Utrecht. Het 1ste mag om 16:45 gaan spelen tegen Koveni in Nieuwegein. Niks te doen? Kom vooral kijken! Bedankt voor het lezen en tot over 2 weken.