We zijn weer terug van weggeweest! Na enkele weken van afwezigheid weer eens een wedstrijdverslag van het sterrenteam van Sparta Korfbal. De laatste maand van het korfbalseizoen is aangebroken! Op zaterdag 1 juni mochten de sterren van het derde voor de laatste keer een uitwedstrijd spelen. En niet zomaar één. Op sportpark de Wiltsangh in Nunspeet was het 2e team van Hellas ‘63 de tegenstander.

Op een koude donderdagavond 4 april, inmiddels alweer bijna 2 maanden geleden, stonden beide teams ook al tegenover elkaar. De gasten uit Nunspeet gingen er destijds met een 7-12 overwinning vandoor. In de tussentijd is er een hoop gebeurd bij het 3e, waar ik u graag even over bij praat.

In Engeland zouden ze zeggen: ‘Never a dull moment with Sparta 3’. Nadat Rian in de laatste zaalwedstrijd al geblesseerd raakte aan haar knie, vond Jos het vlak na de tweede wedstrijd van het seizoen ook tijd om plaats te nemen op het blessurebankje. Zijn enkel liet hem in de steek.

Een korfbalpaal is 3,5 meter hoog. Maar wat ze je niet vertellen is dat hij niet meegeeft. Dat ondervond Eise tijdens het Hemelvaarttoernooi. Hij liep een blessure op aan zijn knie. Maar dat was niet het enige memorabele moment van deze denderende donderdag 9 mei. Op twee krukken, één been én anderhalve enkel gooide Jos de bal vanaf de middellijn in het gele mandje. Historie.

Na een dubbele ontmoeting met Dindoa (dank aan onze wissels: Dieck, Thijs & Bo) was het dus tijd voor de wedstrijd tegen Hellas ‘63. Rond de klok van 12:30 verzamelden de meeste sterren van het derde zich om te vertrekken richting het noorden.

Onze koning van het middellijnschieten was weer van de partij. Na enkele weken van afwezigheid kon hij eindelijk weer in de basis beginnen. En de start was voortvarend. Het 2e van Hellas werd volledig verrast door de Spartanen. Doelpunten van Jasmijn, Kevin en Stefan zorgden voor een razendsnelle 0-3 voorsprong!

Het tij keerde en uiteindelijk stond er een ruststand van 5-6 op het scorebord. Jasmijn, Lars en Yara waren de doelpuntenmakers aan Spartaanse zijde. Het verslag van onze inhoudelijke content creator Bo klonk als volgt:
`5-4 van Jasmijn, op naar de gelijkmaker!´
`En daar is ie, de 5-5 van Lars!´
`Een prachtige 5-6 van Yara!´

In de rust werden er de nodige complimenten uitgedeeld voor de Nijkerkers. Wat niet uitgedeeld werd, was een overheerlijk fruithapje. Het verminderde echter niet de motivatie en het enthousiasme om het goede spel voort te zetten in de tweede helft.
In de tweede helft kwam de thuisploeg al snel op een 8-6 voorsprong. Vanaf dat moment maakten beide teams er een waar spektakel van. Stefan scoorde de 8-7, Hellas de 9-7, Kevin de 9-8, Erin de 9-9, Karlijn de 9-10, Hellas de 10-10, Hellas de 11-10, Erin de 11-11, Hellas de 12-11, Karlijn de 12-12, Hellas de 13-12 en Kevin de 13-13. En toen….

….op het allerlaatste moment van de wedstrijd kreeg Hellas nog één keer een vrije bal. Het was alles of een gelijkspel voor de thuisploeg. Het werd… alles. De scheidsrechter floot direct af en dus werd de wedstrijd een net-nietje voor Sparta 3. Hellas net geen punt.

De pijn van het verlies werd onder het genot van bier en een bruine fruitschaal (mede mogelijk gemaakt door de koning van het middellijnschieten) weggewerkt. En zo kwam langzaam het overheersende gevoel van trots weer naar boven. Er is gelukkig ook niet lang de tijd om al te veel te balen van deze verloren kraker.

Aankomende zaterdag mogen de talenten van Sparta 3 nog eenmaal laten zien waar zij toe in staat zijn. Het seizoen, dat in vogelvlucht voorbij is gegaan, komt ten einde tegen De Meeuwen 3. Het laatste thuisduel van het jaar barst vanaf 15:30 uur los op veld 3! Al het publiek is meer dan welkom om de Spartanen nog één keer naar de overwinning te juichen. Zien we je daar?