Met de laatste zonnestralen gehad te hebben is het nu toch echt tijd om weer de zaal in te gaan. Hier wachten gelijk een paar verrassingen, namelijk: Yara is op tijd én het is warm in de zaal?? Stijgende energie prijzen en inflatie zijn een feit, maar wij korfballers moeten het natuurlijk warm hebben in de winter. Fijn dat Watergoor daar rekening mee houdt.

Tijdig aanwezig zijn is trouwens ook een kunst. Gelukkig zijn ‘do’s and don’ts’ keurig gedocumenteerd door het 3de dus hier een paar tips:

1. Kijk een dag van te voren op het wedstrijdschema (Dit is de profielfoto Erin).
  2. Doe op tijd de was, of liever nog: laat iemand anders dat doen
  3. Vergeet je (goede) schoenen niet
  4. ‘Aanwezig’ betekent eigenlijk ‘omgekleed aanwezig’ in codetaal (gedecodeerd door Francis)

Met iedereen actief en Tom als veldwachter kon de oefenwedstrijd beginnen. We waren de eerste helft dan ook echt aan het oefenen. Er leek als team niet genoeg pit te zijn en de vakken draaiden niet altijd goed geolied.

Gelukkig kregen wij in de rust een strenge en motiverende preek van coach Bram. Ook vielen de wissels gemaakt door een wiskundig berekend rouleerschema op zijn plek, want zestig delen door vijf is zeventien, toch coach? Ach ja, de spelers waren scherper in de tweede helft en hebben gestreden voor de eer. Die eer is natuurlijk meegenomen en wederom hoog gehouden in de derde helft.

Wat is nou de kern van dit verslag? Niet opgeven, fanatiek blijven, plannen maken, teamgeest behouden en progressie maken want: ‘Oefening baart kunst’.