Afgelopen Zaterdag mocht het 1e weer afreizen naar een oud bekende van de Spartanen, Revival Terschuur. Nadat Sparta de week daarvoor een ‘’totale offday” had tegen KV Woudenberg, was iedereen zich ervan bewust dat ze wat recht moesten zetten in Terschuur.

In een iets wat gewijzigde opstelling werd het veld betreden door de Spartanen. Leon speelde op de plek van Nick, aangezien Nick te maken had met een schorsing van de week daarvoor.

Revival begon de wedstrijd sterk en binnen mum van tijd stonden de Spartanen 2-0 achter. Gelukkig wist iedereen zich snel te herpakken, werd er over alle schijven gescoord en werd er verdedigend gesloten waardoor Revival moeilijk tot score kwam. Dit leidde tot een geruststellende stand van 5-10 in het voordeel van Sparta tijdens de rust.

Eenmaal in de 2e helft aangekomen wisten de Spartanen de gehele wedstrijd het verschil tussen beide op minimaal 4 doelpunten verschil te houden. Mede hierdoor besloot trainer om de 2 reserves die mee waren gekomen, vanuit de A1, de laatste minuten erin te zetten. Er volgde een debuut in Sparta 1 voor Siobhan en Bas. Beide werden gebracht in de aanval. Als kers op de taart voor Bas, wist hij nog een mooi afstandsschot te maken, waarmee hij de eindstand van 13-19 in het voordeel van Sparta bracht.

Aanstaande Zaterdag staat er weer een oude bekende op het schema, ditmaal Regio ’72 uit Vaassen. Afgelopen Seizoen wist Sparta 2x te winnen van Regio ’72. Zal het Zaterdag weer lukken?..
Sparta 1 – Regio 72’ speelt na Sparta 2, om 15:30 thuis.

Tot dan!

Doelpunten: