Zaterdag 15 juni klonk om 16:00 uur het startsignaal van de finale wedstrijd op het 1ste eindtoernooi van de B-jeugd. Het toernooi waar de beste 1ste klasse B teams van heel Nederland samenkwamen om te strijden voor de felbegeerde titel. De finale beloofde een zinderende wedstrijd te worden, en het publiek verzamelde zich vol verwachting rondom het veld van NRC’22 in Enschede.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter was duidelijk dat beide teams zich terecht hadden geplaatst voor de finale. De thuisploeg begon sterk met snel en gevarieerd spel, waarbij ze gebruik maakten van hun uitstekende schotvaardigheid. Dame nummer 11, bekend om haar nauwkeurige afstandsschoten, zette al vroeg de toon door een schitterend doelpunt te maken. De uitploeg liet zich echter niet van de wijs brengen en reageerde met een solide verdediging en slimme aanvallen.

De wedstrijd verliep in een razend tempo, met veel dynamische bewegingen en tactische wendingen. Door het overwegend sportieve spel van beide ploegen kan de scheidsrechter met mondelinge toelichting het spel goed begeleiden. Beide teams toonden niet alleen hun technische vaardigheden, maar ook hun fysieke kracht en doorzettingsvermogen. Stevige rebound duels werden waar nodig afgesloten voor een spelhervatting of vrije bal en bij een tik op de vingers floot de leidsman voor een strafworp.

Voor de scheidsrechter was het een uitdaging om de intensiteit van de wedstrijd bij te houden. De spelers waren gedreven en er werd fel om elke bal gestreden. Er waren enkele momenten waarop de leidsman beslissingen moest nemen die niet door iedereen werden gewaardeerd, maar het was essentieel om de wedstrijd eerlijk en sportief te houden.

Naarmate de wedstrijd vorderde, werd de spanning voelbaar in de lucht. Elke aanval en elke verdedigingsactie werden kritisch bekeken door de toeschouwers. Tegen het einde van de tweede helft ging de stand gelijk op, en het was duidelijk dat dit een nek-aan-nek race zou worden tot het einde. Beide teams gaven alles wat ze hadden, en er waren momenten van intense strijd om de bal waarbij spelers soms hard tegen elkaar aan botsten. De scheidsrechter moest meerdere keren ingrijpen om ervoor te zorgen dat de wedstrijd binnen de lijnen van de sportiviteit bleef.

Met een stand van 6-7 gaf de scheidsrechter met een handgebaar aan dat er nog één minuut gespeeld moest worden. De zenuwen spat van alle gezichten af, zeker wanneer er door de thuisploeg een doorloopbal word genomen om op gelijke stand te komen. Op dat moment fluit de scheidsrechter… verdedigd… Uiteindelijk was het MIA B1 die de beslissende treffer maakte, waardoor ze de wedstrijd met 6-7 wonnen. De vreugde en opluchting waren duidelijk zichtbaar bij de spelers en hun supporters.

Als scheidsrechter was het een voorrecht om deze spectaculaire wedstrijd te mogen leiden en te zorgen voor een eerlijk verloop. Nu op naar de laatste wedstrijd van dit korfbaljaar voor de scheidsrechter: de B-hoofdklasse finale op 22 juni om 15:00 uur in Driebergen!