Hallo daar ben ik weer, een andere intro deze keer. Vandaag stond de laatste uit wedstrijd van het seizoen 2023/2024 op het programma. Voor Sparta 2 stond er een reis naar Leusden op de planning. Terwijl Sparta 1 wederom niet alleen in de richting van Utrecht mocht gaan maar zelfs naar Utrecht mocht afreizen.

Antilopen/Bloemendal Bouw 2 – Sparta/Djops 2
Sparta 2 mocht naar Leusden om het op te nemen tegen Antilopen 2. Voor de één was de start van de zaterdag wat langzamer dan voor de ander, Rika reed namelijk achter een trekker. Toen Rika gearriveerd was kon het volledige team vertrekken naar Leusden. Iemand die wel meteen een flitsende start had was Pim. Hij hield namelijk tot op de wissels nauwkeurig bij wat er gebeurde in de wedstrijd. Zo hoef ik een keer niet te improviseren wat er gebeurde tijdens de wedstrijd, en ik hoef Roos niet in te schakelen.

Sparta 2 begon namelijk best sterk, de stand ging lang gelijk op. 1-1, 3-3 tot 5-3 bij rust. Vervolgens blijven we bij de dubbele cijfers. Hoewel Antilopen elke keer de voorsprong wist te pakken kwamen de Spartanen meteen terug. Zo ging het naar 6-6 en toen naar 7-7. Maar vanaf hier gaven de Spartanen de voorsprong niet meer weg, er werd uitgelopen naar een stand van 9 tegen 11. Als we nu de scheidsrechter van vorige week hadden gehad, hadden we gewonnen maar helaas wist Antilopen ook nog 2 keer te scoren maakte zij het gelijk. Met 11-11 vertrokken de spelers naar Utrecht.

HKC (U) 1 – Sparta/Djops 1
Met Martijn weer terug van vakantie was hij weer helemaal uitgerust en klaar om te vlammen, hier kom ik later trouwens even op terug. In tegenstelling tot Daan die zijn werk met topsport combineert. Ondanks dat hij de spelers van het 1ste op hem liet wachten kwam Daan precies op tijd aan om zijn basis plaats te behouden. Iedereen wist dat er vandaag gewonnen moest worden om nog kans te maken op het kampioenschap. Misschien had iedereen daarom een beetje zweet handjes, de Spartanen gingen namelijk rustig van start. Zo rustig dat HKC een paar punten meer meenam de rust in.

Na een paar aardbeien en een motivational speech van Brenda, moest er echt gas bij gegeven worden. En dat deden we. Met doelpunten over verschillende flanken werd de achterstand ingehaald. Een strafworp voor de 11-11 betekende het kantel punt. Met slechts 3 minuten verwijderd van het eindsignaal schoot Rianne de 11-12 erin. Nu komen we even weer terug bij de uitgeruste Martijn, lekker in het zonnetje gezeten en helemaal weer opgeladen. Als een koe die weer voor het eerst de wei in mocht rende hij rond. Waarbij iedereen lange aanvallen wilde besloot Martijn gewoon te schieten.

Toen moesten vast het poëtische woord van de wedstrijd op 2 december 2023 tegen DWS door haar hoofd zijn gegaan: “Klootzak”. Maar hij bezorgde ons wel mooi de overwinning! Met een overwinning van 11-13 gingen de Spartanen met 2 punten op zak weer terug naar Nijkerk.

Afsluiting
Waarbij het 2de nergens meer omspeelt mogen ze het seizoen nog goed afsluiten in een wedstrijd tegen de kampioen. Om 14:30 wordt er namelijk thuis gespeeld tegen Synergo 2. Het 1ste mag in eigen huis om 16:00 gaan spelen voor het kampioenschap tegen Koveni 1. Kom allemaal massaal ons aanmoedigen voor de laatste wedstrijd van het seizoen, wij kunnen alle support gebruiken! Neem je toeters, bellen, vuvuzelas, fakkels en spandoeken mee en juich ons naar het kampioenschap! Bedankt voor nu en hopelijk zien we jullie zaterdag!

P.s. Bedankt ChatGPT voor wederom een titel