Ter voorbereiding op het aanstaande, spannende veldseizoen werden de talenten van Sparta 3 op zaterdag 23 maart voor de tweede keer losgelaten op het veld. Waar er donderdagavond nog volle bak werd getraind, werd er op zaterdag 23 maart geoefend door middel van een heus driekamp. Victum 3 en Synergo 4 waren de andere deelnemers en dus ook tegenstanders van Sparta 3.

23 maart 2024 stond nationaal ook wel bekend als de landelijke opschoondag. De Oranjehemden uit Nijkerk waren er dus op gebrand om de vloer aan te vegen met Victum en Synergo. En om de nederlaag van vorige week tegen Elburg weg te poetsen. Fris en fruitig verzamelden (bijna) alle spelers van Sparta 3 zich op en om Sportpark Luxool.

Een Sparta 3-kamp betekent altijd veel publiek. Oefenwedstrijden van Sparta 3 zijn in trek bij zowel spelers als supporters. En niets was minder waar voor Erin. Ze belandde bij Trekker Trek. Ook daar was veel publiek. Denk ik. Als vervanger voor Erin had Karlijn een speciale verrassing uit haar hoge hoed getoverd. Geen konijn, maar oud-speelster van Sparta 3 en échte Spartaan Jonne werd opgetrommeld en was deze zaterdag onderdeel van het sterrenteam.

Als koeien die voor het eerst de wei in mochten, begonnen de talenten van Sparta 3 aan de warming-up in het ijskoude Houten. In de korte driekampbespreking werd duidelijk dat we vanaf de eerste minuten de koe bij de horens moesten vatten. De tegenstanders mogen dan weliswaar een niveautje (of 2) hoger spelen, je weet natuurlijk nooit hoe een koe een haas vangt. En dus was alles mogelijk voor de Spartanen.

Het nadeel van buiten korfballen is het weer. Dit werd geheel duidelijk in de eerste wedstrijd van de middag: Victum 3 – Sparta 3. Om 13:30 klonk het eerste fluitsignaal en dus kon de storm beginnen. En dan bedoel ik niet de Sparta-storm. Veel regen, af en toe een buitje hagel, nog meer wind, heel weinig zon en nog minder doelpunten. Stefan zocht een plaatsje op in de beschutte dug-out en na de eerste helft stond er een spannende ruststand van 2-0 op het scorebord. Helaas in het voordeel van Victum. Na rust brak Karlijn de ban voor de Spartanen: 2-1. Lars verloor vervolgens zijn lens en Sparta 3 de scherpte. Victum liep uit naar een eindstand van 7-3. Jonne scoorde namens de Oranje-Witten en er wordt nog onderzocht wie het 3e doelpunt heeft gemaakt.

Het voordeel van buiten korfballen is het weer. Tenminste, dat bleek in de wedstrijd tegen Synergo 4. Toegegeven, de wind was niet afgenomen. Maar het zonnetje scheen! Als stralende sterren schitterden de Spartanen op het veld tegen de kampioen uit de reserve 3e klasse. En niet zonder succes.

In de eerste 20 minuten vielen de doelpunten over en weer. Voor Sparta waren Lars (2x) en Karsten trefzeker. De ruststand was 5-3 in het voordeel van de Utrechters. Na rust verliep het wat moeizamer voor het Spartaanse achttal. Karlijn was via een echte Karlijn-classic nog trefzeker. Op het allerlaatste moment van de wedstrijd, het moment dat de scheids af wilde fluiten, schoot Lars er via een afstandsschotje de vijfde treffer in. Een ware buzzerbeater betekende de eindstand van 11-5.

Al met al viel de overwinning voor Sparta 3 tegen Victum in het water. En smolt hij tegen Synergo als sneeuw voor de zon. Maar gelukkig lopen ze in Houten nog wat achter op de huidige tijd. De meeste prijzen stijgen en entreetickets voor wedstrijden van Sparta 3 worden er niet goedkoper op. Het bier en het eten in de kantine van KV Victum was hier echter een uitzondering op. €1,90 voor een biertje. €4 euro voor een kip-8. Niet slecht. Heel goed eigenlijk.

Eenmaal aangekomen in Nijkerk besloten een aantal sterren van het derde de stad op te zoeken. Het bleek de perfecte afronding van een wisselvallige zaterdag. Old Niekark had besloten om Texels Skuumkoppe op de tap te plaatsen. En dus was de keuze voor de Texels-liefhebbers snel gemaakt. Weer een aantal anderen kozen voor een luxe diner bij de Kentucky Fried Chicken. En nog een ander dineerde bij beiden.

Volgende week is er voor Sparta 3 een nieuwe oefenwedstrijd, met nieuwe kansen. De Spartanen zullen dan scherp zijn op het Passen. Op de dag na Goede Vrijdag en de dag voor Eerste Paasdag mogen de sterren van het derde aantreden in Doorn. De oefenwedstrijd tegen KCD 2 gaat van start om 14:00. Hopelijk minder regen, minder wind, meer zon en meer resultaat voor de Spartanen! Kom gerust kijken en aanmoedigen aan de Buurtweg 3D!