16 september. De dag van de eerste officiële uitwedstrijd voor de A2. Na een verdrietige nederlaag van vorige week waren de spelers van Sparta A2 gebrand om te winnen. Bij het instappen in de spelersbussen (de auto’s van Bo, Manuel & Gerard) kwamen de spelers er al snel achter dat het niet alleen buiten lekker warm was. Dus hup die airco aan en onderweg!

Na een goede bespreking van Gerard en een “laten we ons niet gek maken door het weer” van Bo, stonden de sterrenspelers klaar op het veld. Tijdens het fluitsignaal verwachtte de Spartanen niet dat dit een memorabele dag voor onze Amy Tomassen zou worden, maar daar later meer over. Onze Stefanie die niet alleen geweldig is in het veld, is ook nog eens geweldig in het bijhouden van onze goals.

Het begon met een mooie 0-1 van Jilles, waarbij al snel de 1-1 volgde. Gelukkig maakte Lena en Amy samen de 1-3. Een schot wat goed verdedigd was van Tijn zorgde toch voor de 2-3. Na deze goals kwamen de dames van Sparta er al snel achter dat de dames van Dalto duwen erg leuk vonden. Gelukkig konden onze dames er ook iets van en lieten we ons niet zomaar wegduwen. Na nog een mooie goal van Manuel ging Sparta met een 2-4 voorsprong de rust in.

Na opnieuw een motiverende bespreking van Gerard, de heerlijke mandarijnen van Stefanie en een heerlijk slokje water konden de Spartanen weer knallen! Al snel na rust maakt Dieck een mooie 2-5, maar helaas kwam de 3-5 er al snel achteraan. Na de 3-6 van Fenneke wat beschreven werd door Stefanie als “doorloopbal maar werd een kleine kans” en de 4-6 werd Stefanie gewisseld voor Lena (applaus voor Lena!!!). Met grote teleurstelling stopt hier ook het verslag van de goals, want onze Lena was zo geconcentreerd met de wedstrijd bezig dat de goals geen prioriteit hadden. Na 60 minuten knallen hebben de Spartanen een geweldige overwinning van 5-8 meegenomen terug naar Nijkerk.

Nu hoor ik jullie denken: “Is Amy niet boos geworden op de scheids?” Dames en heren met grote trots vertel ik jullie dat Amy zich keurig heeft gedragen. Helaas dus geen traktatie voor de A2, maar wel een mooi moment in Amy Tomassen haar carrière!

Wil jij de spelers van de A2 nou ook een keer zien shinen op dat korfbalveld? Kom 23 september om 14:00 kijken hij Sportpark Luxool!