Ik wil jullie graag allemaal bedanken voor de positieve reacties op de laatste verslagen. Zo heb ik gehoord dat onze verslagen over de hele wereld worden gelezen. Van Nijkerk tot Paramaribo, dank hiervoor! Hoewel het in Paramaribo op dit moment rond de 30 graden en droog is, was het in Nijkerk afgelopen zaterdag koud en nat. Kunnen de Spartanen het weer trotseren en belangrijke punten pakken?

Sparta 2 – Antilopen 3:
Als eerste stond het affiche tegen Antilopen 3 op het programma. Een wedstrijd die letterlijk in het zonnetje stond, als enige wedstrijd deze dag. Van tevoren werd het team geanalyseerd en viel aan de kale koppen op dat het een veteranen team is. Een zaal team op het veld. Jochem, die normaal veel energie in de voorbespreking stopt, ging er nu even rustig bij zitten. Zo werden de Spartanen optimaal voorbereidt voor deze kraker. Er heerste namelijk duidelijk spanning onder de spelers van Sparta. 1 iemand had hier geen last van, Leon. Hij begon meteen scherp en wist er een paar in te leggen.

Hoewel Leon op het veld makkelijk scoorde, scoorde hij in de rust geen punten. Het duurde maar 3 wedstrijden maar Leon was als eerste het fruit vergeten. Omdat hij toch 7 (!) keer wist te scoren compenseerde dat gelukkig. Een spannende 2de helft zorgde voor een einduitslag van 13-12. Belangrijke punten waardoor Sparta met 6 punten uit 3 wedstrijden aan kop gaat.

Sparta 1 – Elburg 1:
Vorige week mocht Tom een helft warmlopen voor het 1ste maar kwam er niet in. Wat bleek nu? Dat was het warmlopen voor de wedstrijd van deze week (bedankt Linda voor de inspiratie). Daan was namelijk donderdag geblesseerd uitgevallen dus moest helaas vervangen worden. Tijdens de bespreking van Jochem (omdat Brenda ziek was, maar wel aanwezig was) werd er duidelijk gewaarschuwd voor ‘de’ lange heer van Elburg. Ook werd de tactiek duidelijk uitgelegd, die ik uiteraard niet ga verklappen.

Toen de Spartanen het veld betraden bleek dat alle heren van Elburg lang waren. Met de start van de wedstrijd begonnen de Spartanen sterk. Met een 9-5 rust stand wisten de meeste spelers van Sparta al een doelpuntje mee te pikken. Na een paar lekkere stukjes meloen en druiven begon de 2de helft. Helaas ging het vanaf hier bergafwaarts. Hoewel het 2de heerlijk in het zonnetje heeft gespeeld vielen de punten van het 1ste letterlijk in het water. Vanaf het moment dat de regen begon te vallen vielen ook de doelpunten aan de kant van Elburg. Met 2 late doelpunten wist Elburg dan ook te winnen met 14-16.

Afsluiting:
Een zaterdag met gemengde gevoelens dus…. Maar dit zorgt ervoor dat er volgende week weer 2 spannende wedstrijden op het programma staan. Zo speelt de selectie van KV Sparta Nijkerk/Djops voor de laatste keer thuis dit veldseizoen. Het 1ste speelt om 15:30 thuis tegen Exakwa 1 en het 2de speelt om 14:00 thuis tegen Exakwa. Waarbij het 2de al kans heeft om kampioen te worden en het eerste belangrijke punten moet pakken om te handhaven of zelfs nog kampioen kunnen worden. Kom allemaal kijken en juich ons naar de overwinning!