Watergoor was het strijdtoneel van afgelopen zaterdag toen de Sparta selectie tegen Dindoa en Telstar aan mocht treden. Hoewel het voor Sparta 2 belangrijk was om punten te gaan pakken tegen Dindoa ging het eerste van Sparta met Telstar de strijd aan voor 2 punten. Sparta bekeek de wedstrijd van de A1 als voorbereiding voor de 2 spannende potten.

Sparta/Djops 2 – Dindoa 4
De Spartanen hadden wel meer voorbereid deze week. Op de dinsdag en donderdag was hard getraind en was de tegenstander al goed geanalyseerd. Zo wisten de Spartanen dat het een team met ervaren heren was die hun vriendinnen mee hadden gesleurd om een team compleet te maken. Dit haalde de druk er niet af. Tom mocht weer meedoen en met Bas en Sem op de bank waren de spelers er weer klaar voor. Sparta 2 begon meteen sterk en wist goed met Dindoa 4 mee te gaan. Het ene na het andere doelpunt viel maar helaas werden er ook veel fouten gemaakt waardoor het spannend bleef.

In de rust bleek dat Rika zich keurig aan het schema heeft gehouden en het fruit had geregeld. Na de rust werd deze spannende wedstrijd voortgezet tot dat de Spartanen een gat van 2 punten sloegen. Met 5 doelpunten van Lars en 4 doelpunten van Fleur werd er gemakkelijk gescoord. In het andere vak werd juist gekeken om de kansen te verdelen, maar hier hadden Indy en Carmen allebei een prachtige blok, de rollen waren dus mooi verdeeld. Dit leidde tot een goed resultaat voor de Spartanen. Het werd namelijk 16-13. Wat de Spartanen naar een 2de plaats gebracht heeft.

Sparta/Djops 1 – Telstar/Schoonderbeek 1
Er stond een echte kraker op het programma. Telstar stond namelijk al ongeslagen bovenaan en ook de wedstrijden op het veld tegen Telstar bleken te lastig voor de Spartanen. Om Telstar van de leg te brengen had Brenda een tactische wissel doorgevoerd en Siobhan opgesteld. We gingen de rust in met een 10-9 voorsprong waarbij alle 8 de basisspelers van Sparta een keer gescoord hadden. Telstar werd het eerste deel zo hard gepiepeld dat sommige spelers van Telstar schoenen moesten gaan wisselen om tot scoren te komen.

Telstar had blijkbaar in de rust wat anders gegeten/gedronken of andere schoenen aan dan de Spartanen. Telstar sloeg namelijk meteen een gat van 4. Leon en Tom werden er nog ingewisseld en Linda blokte haar tegenstander nog ontzettend hard, maar ook dit mocht geen verschil maken. Ondanks het goede spel van Sparta wist Telstar toch met een uitslag van 16-24 te winnen. De 2 punten bleven dus wel binnen de gemeente maar waren helaas niet voor Sparta.

Afsluiting
Met 2 punten uit 2 wedstrijden vertrokken de Spartanen weer richting de kantine. Volgende week wordt er weer op 2 verschillende plekken gespeeld. De spelers van Sparta 2 gaan de punten ophalen in Arnhem, bij de wedstrijd tegen Oost-Arnhem 3 om 12:30. Vervolgens mag het eerste om 15:00 in Barneveld het opnemen tegen DWS 1. Kom vooral kijken en volg ons even op social media: @gameemetsparta2. Tot volgende week!