De laatste. De dag die er al tijden aan zat te komen. Het einde van het korfbalseizoen 2023/2024. Een seizoen met voor- en tegenspoed. Met hoogte- en dieptepunten. Pieken, dalen en wisselvalligheden. De rollercoaster die Sparta 3 heet en nooit stilstaat, maar nu (voor dit seizoen) wel tot een einde is gekomen.

Het slotakkoord van de competitie vond voor de Nijkerkers plaats op eigen terrein: Sportpark Luxool. De Meeuwen uit Putten kwamen overgevlogen voor 2 keer 30 minuten korfbal. Speciaal voor dit korfballende hoogtepunt van deze zaterdagmiddag regelde onze hoofdsponsor Djops een ijskraam, verzorgde vak S unieke sfeer op de tribunes en stonden er rijen mensen langs de lijn om de sterren van het derde nog één keer aan te moedigen. Of dit was voor de kampioenswedstrijd van onze hoofdmacht, maar dat laat ik aan u over :).

Voordat we het over de laatste competitiewedstrijd van de Spartanen gaan hebben, wil ik jullie graag wat meer vertellen over het afgelopen jaar. En dan met name het afgelopen jaar voor Sparta 3. Ik zou ook kunnen zeggen: lees alle wedstrijdverslagen maar gewoon terug. Maar dat doe ik niet. Of toch wel. Geïnteresseerd in alle hoogtepunten van Sparta 3 het afgelopen seizoen? Lees gerust al onze andere wedstrijdverslagen door en u bent helemaal bij! Om u een beetje op weg te helpen geef ik een paar tips weg!

De eerste winst van het seizoen nog een keer beleven? Zie hier: https://spartakorfbal.nl/verslagen/sparta-3-is-niet-alleen-de-hitte-de-baas/

Geïnteresseerd in Cruijffiaanse uitspraken? Lees meer: https://spartakorfbal.nl/verslagen/de-bal-is-rond/

Benieuwd hoe wij kunnen shinen in de derde helft? https://spartakorfbal.nl/verslagen/sparta-3-maakt-indruk-in-de-3e-helft/

De gemeentederby: bijzijn is meemaken! https://spartakorfbal.nl/verslagen/punten-glippen-uit-de-handen-van-sparta-3/

Het moment van de ‘ongeslagen status’ in 2024: https://spartakorfbal.nl/verslagen/sparta-3-blijft-ongeslagen-in-2024/

Een wedstrijd op donderdagavond en een teamweekend? Ook dat is Sparta 3:

Hellas geen overwinning tegen Hellas

Zoals u wellicht begrijpt heeft u even de tijd nodig om al deze verslagen door te lezen. Zodra u bent bijgekomen ga ik toch maar beginnen over afgelopen zaterdag! De voorbereiding op de wedstrijd begon onverwachts. Waar de ene Spartaan een kampioenswedstrijd coachte, zat een ander op de bank bij onze vrienden van het vierde. Weer een ander speelde hoofdcoach (SO naar Rian en Eise).

En de grootste verrassing kwam misschien wel uit Amsterdam.
Ik hoor u denken. Een verrassing uit Amsterdam. Dat kan haast alleen maar goed nieuws zijn. Was het een speler van Ajax die graag met de sterren van Sparta 3 op de foto wilde? Was het Youp van ‘t Hek die toch nog een keertje een voorstelling wilde geven? Maar niets van dat alles! Oude bekende voor Sparta 3, Lars de Wild, sinds vorig jaar weg bij Sparta :(, was de scheidsrechter van dienst.

Dan de wedstrijd. De Nijkerkers en de Puttenaren mochten het tegen elkaar opnemen op veld 3. Waar iedereen in de ban was van de kampioenswedstrijd van het eerste, schoten De Meeuwen werkelijk uit de startblokken. Je zou het bijna kunnen zien als een ‘vliegende start’. Maar dat lijkt mij bij Meeuwen wat onrealistisch. Afijn, uiteindelijk stond er met rust een 1-7 tussenstand op het scorebord.

Dat dat niet voldoende was, mocht duidelijk zijn. Dankzij onze geblesseerde coaches Eise en Rian, en supersub (gewoon wissel) Karlijn werden we opgepept en gemotiveerd om er in de tweede helft wat mooiers van te maken. En dat lukte redelijk. De Spartanen konden de korf makkelijker vinden, al kon het tempo van De Meeuwen niet bijgebeend worden.

Maar goed, een Meeuw vliegt gemiddeld ook 49 tot 52 kilometer per uur (Natuurtijdschriften, z.d.). De snelste 100 meter van Usain Bolt ooit was in 9.58 seconden, wat uit mijn hoofd omgerekend zo’n 44,72 kilometer per uur is. Al met al dus geen schande dat de Nijkerkers niet te makkelijk meekwamen. Volgens de laatste berichtgeving eindigde de wedstrijd in 8-22.

Een zure afsluiting van een wisselvallig jaar. Maar niet getreurd. Er komt altijd een volgende wedstrijd. Een kans om dat wat gebeurd is goed te maken. Die kans komt niet meer in dit seizoen, maar in het korfbaljaar 2024/2025 zullen de Spartanen uit het derde terug komen. En hoe:

Jos zal zijn lenzen of schoenen weer eens vergeten, Kevin, ondanks zijn elektrische fiets, verschijnt aan de late kant, Yara benoemt dat onze chauffeurs zo soepel kunnen rijden, Karlijn die vast en zeker weer de Karlijn-classic uit de hoge hoed weet te toveren, Rian en Eise zullen hopelijk snel herstellen van hun knieblessure en weer schitteren in het veld, Stefan vergeet te juichen als hij weet te scoren, Jasmijn heeft elke tegenstander standaard in haar broekzak, Erin scoort naast het korfballen ook met hardloopwedstrijden en mud-masters en Lotte schiet er vanuit de meest onmogelijke hoeken schoten van 8 meter in.

Er is 1 iemand die we volgend jaar niet meer op de velden terug zien. Al jarenlang een sterkhouder van Sparta 3. Iemand die, na lang twijfelen, toch echt besloten heeft om afscheid te nemen van het sterrenteam van Sparta korfbal. En van korfbal in het algemeen. Karsten, bedankt voor alles!

Voor nu wil ik iedereen bedanken voor het lezen. Ik hoop dat jullie er net zo van hebben genoten als ik. Daarnaast de trouwe support langs de lijn en op de tribunes. En tenslotte natuurlijk voor het volgen van het grootste Instagramaccount van Sparta Korfbal: @deavonturenvansparta3. Volg je ons nog niet? Twijfel vooral niet te lang en na de zomerstop zijn we weer hartstikke terug met enorme ladingen aan exclusieve content! Tot dan!