Op deze zaterdag 27 januari stonden 2 belangrijke wedstrijden op het programma voor de selectie van KV Sparta/Djops. Zo mocht het 2de het opnemen tegen Dalto 5, die bovenaan staan in de poule. Sparta 1 mocht afreizen naar Nunspeet om daar in hun eentje op de 2de plek te komen. Met deze 2 belangrijke wedstrijden konden we wel wat spelers gebruiken. Zo is Loïs weer terug uit Suriname, Lars en Carmen zijn weer naar huis geskied, Bijna het hele 3de deed mee of zat op de bank en Lysanne had haar vrije middag opgeofferd voor ons.

Dalto/Klaverbladverzekeringen 5 – Sparta/Djops 2
Vorige wedstrijd tegen Dalto wisten de spelers van Sparta 2 nog een puntje van Dalto te stelen met een gelijkspel. Toen waren ze wel compleet maar deze week werd het team aangevuld met Karlijn, Kevin en Lars van Steeg uit het 3de en Lysanne uit het 4de. Om half 2 werden de koppen geteld om te kijken of we compleet waren, er ontbrak alleen 1 iemand. Ik denk dat Carmen met haar hoofd nog in de sneeuw zat want ze dacht dat het 2de om half 3 vertrok. Nadat Carmen zelf naar Driebergen gereden was, was het team dan echt compleet.

We beginnen meteen bij de 2de helft. Karlijn had plaats gemaakt voor Lysanne. Met veel doelpunten vanuit het 3de (3 doelpunten) en nog meer vanuit het 4de (4 doelpunten) maakte de Spartanen het nog erg moeilijk voor Dalto. De ene na de andere bal vloog erin en de acties van Lars (Dokter) waren zo snel dat het leek alsof hij nog op de ski’s stond. Ook de volle 60 minuten die trainer Daan gemaakt heeft droegen bij aan de overwinning in de 2de helft. Met een uitslag van 11-12 wisten de oranje sterren uit Nijkerk te winnen. Helaas stond het met rust al 16-8 waardoor de gehele wedstrijd met 27-18 verloren werd. Wel heel erg bedankt naar alle wissels die mee zijn geweest!

Hellas ’63 1 – Sparta/Djops 1
Waarbij het 1ste op de aangegeven tijd wel aanwezig was, vertrok het met z’n allen naar Nunspeet. Hier arriveerden de spelers bij een gigantisch complex. Tegenover het zwembad lag de sauna van dit complex, hier werd de wedstrijd gespeeld. In deze hete zaal mochten dezelfde 8 als vorige week het opnemen tegen Hellas. Na het oplopen startte de scheidsrechter de wedstrijd in. Zoals verwacht begon Hellas meteen fysiek en sterk. Maar de Spartanen lieten er geen gras over groeien. De punten werden eerlijk verdeeld en zo stond het dan ook 8-10 met rust in het voordeel van de Spartanen.

Hoewel de scheidsrechter soms vergat wie er ook alweer aan welke kant speelde, was het een goede wedstrijd. Op een gegeven moment kwam Hellas terug in de wedstrijd en bleef het gelijk op gaan. Hierdoor liepen de gemoederen soms ook hoog op…. Onder meer bij Mirjam die haar dame de hoeken van het veld liet zien.

Dit leidde tot protest aan de kant van Hellas en even leek de vlam in de pan te slaan. Gelukkig werden de gemoederen snel tot bedaren gebracht. Toen iedereen weer vakkundig op zijn plek was gezet konden de laatste spannende minuten vervolgd worden.

Oké, zie het volgende voor je: De scheidsrechter geeft de laatste minuut aan, je krijgt de bal heerlijk uitgespeeld. Stapt naar achteren ter hoogte van de zijlijn. Schiet! De bal vliegt richting de korf, het lijkt een eeuwigheid te duren tot die door de mand valt en dan…. maak jij hem gewoon! De winnende in deze ontzettend spannende en belangrijke wedstrijd. Dit was precies wat er aan de kant van Hellas gebeurde waardoor de Spartanen met lege handen naar huis toe gingen. De einduitslag was namelijk 18-17. Hierdoor wordt de kans om te promoveren erg klein, maar het kan nog steeds!

De avond
Met zure gezichten trokken de spelers van Sparta weer richting Watergoor. Hier werd er voorbereid op het 2de evenement van de dag, het Oosten. Om kwart voor acht verplaatste de groep zich hiernaartoe om het verlies weg te eten, gezellig bij te kletsen en ordinair te schransen. Hoewel beide selectieteams van Sparta vandaag geen 20 keer wisten te scoren, deden Rik en Leon dat bij het Oosten nog wel. In de laatste ronde werden er namelijk nog 20 carpaccio’s gescoord. De avond werd afgerond in Sportcafé Watergoor.

Afsluiting
Dat was hem weer voor deze week. Ik hoop dat het verslag niet al te negatief is, ondanks het verlies. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Volgende week beter! Sparta 1 mag namelijk heel Nijkerk oversteken naar het altijd mooie Hoevelaken. Hier nemen zij het om 19:30 op tegen Telstar/Schoonderbeek 1. Om 17:50 mag het 2de spelen tegen Dindoa 4 in Ermelo. Kom vooral kijken! Allebei de wedstrijden zijn op de fiets te doen (ligt er natuurlijk aan waar je woont), maar je mag uiteraard ook de wedstrijden met de auto bezoeken. Volg ons ook nog even op Instagram: @gameemetsparta2. En volg ook meteen onze geweldige wissels van @deavonturenvansparta3 op Instagram!