Wat een spanning.

Dat er een duidelijke tweedeling in de competitie is, is nu wel bekend. 4 ploegen bovenaan, 4 ploegen onderaan. Waarbij het stuivertje wisselen is wie waar staat. Wageningen was de gelukkige deze week die het op mocht nemen tegen ons. Daniel besloot vorige week dat die niet zo’n zin had om deze wedstrijd te spelen en pakte zijn tweede gele kaart dit seizoen.
Aangezien de spoeling deze week dun was door de wederom vele blessures, werd onze ploeg aangesterkt met de spelers van 3. Die zo sportief waren om met ons mee te gaan ondanks dat ze hun eigen wedstrijd misten.

Dat de wedstrijd tegen Wageningen geen wedstrijd vol vermaak ging worden wisten we van tevoren al wel. Als er één ploeg is in deze competitie die geen zin in korfballen heeft dan is het Wageningen wel. Echt gevaarlijk is de ploeg niet, maar met hun vertragende spel was het wel lastig omgaan. Elise had de taak om een aanvallende dame uit te schakelen die er de vorige keer veel gescoord had. Dat heeft ze uitstekend gedaan want dit maal scoorde zij er nul. Dennis liet zien dat die nog vol in de storm modus zat, later in de wedstrijd begon de wind echter een beetje te liggen en gingen de ballen er niet meer in. Marjet was wel lekker op schot en schoot lekker zuiver. De wedstrijd verliep enigszins gespannen, we moesten punten pakken. Tot 4-4 gingen we mooi gelijk op maar Wageningen deed wat terug en kwam tot een 7-4 voorsprong. Rik was weer terug van een enkelblessure en heeft eindelijk geluisterd door met een brace te spelen. The Na een vrije bal van Rik die er met een klein beetje hulp inging werd de achterstand weer verkleind. 8-8 was de rust stand. Niks aan de hand dus. Na rust zat het verdedigend helemaal dicht, 8 minuten werd er niet gescoord. Toen eenmaal weer het mandje gevonden werd vielen de doelpunten weer gemakkelijk aan beide kanten. Bij ons kwam Tim in het veld en die bewees gelijk dat die het schieten, ondanks zijn leeftijd, nog niet verleerd in. Zoals altijd had Wageningen ook nog wat oude spelers achter de hand die duidelijk wel een verschil konden maken. Dat dit gezellige mensen waren blijkt wel uit opmerkingen als “ Als je me nog één keer aanraakt krijg je vol een elleboog in je gezicht “ Sparta liet zich echter niet uit het veld slaan en kwam tot een 14-15 voorsprong. Met nog 1 minuut te gaan werd de wedstrijd uitgespeeld. De bal werd afgevangen en uit de hand geslagen, helaas werd dit niet gezien door de scheidsrechter. De bal kwam vervolgens in het aanvalsvak en met een wanhoopsschot vanaf de hoek van het vak scoorde Wageningen de gelijkmaker. Sparta mocht nog 2x de bal overgooien en toen was het einde wedstrijd.

Één punt, meer dan geen punt. Minder dan twee punten. We hebben er zes, spannend gaat het zeker worden. Nummer zeven en acht degraderen. Wij staan nu nummer 5, qua punten gelijk met nummer 6. Één punt voor op nummer 7. Nog drie wedstrijden te gaan, waarbij de laatste wedstrijd tegen de huidige nummer 7 wordt. Snappen jullie het nog?
Duidelijk is dat die laatste wedstrijd tegen Odik wel eens een hele belangrijke kan worden. De onderste 4 zijn gelijk aan elkaar en de bovenste ook. We zouden het verdienen om te handhaven, maar het zal ook nog een hele kluif worden. Het laatste weekend zou wel eens super Saturday kunnen worden. Mede dankzij het eerste wat door winst afgelopen weekend en een gelijkspel van KVZ zich weer op de eerste plek bevind.

Wat een spanning