Na een voorbereiding met pittige tegenstanders mochten we eindelijk weer het sportuniform aantrekken voor de eerste competitiewedstrijd sinds eind februari. Tijdens de voorbereiding waren Spirit en Die Haghe een maatje te groot, maar het was erg leerzaam. Met een Sparta 1 dat op meerdere plekken gewijzigd is ten opzichte van vorig seizoen waren we klaar voor onze eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.

Rood-wit uit Wezep was de eerste tegenstander van dit seizoen. We begonnen met een uitwedstrijd wat er voor zorgde dat we onze eerste wedstrijd op gras mochten spelen. Sparta 2 had inmiddels het goede voorbeeld gegeven door te winnen van Rood-wit 2.

De wedstrijd begon en al vrij snel stond Sparta op een 1-0 achterstand, even wakker worden. Marieke zorgde met een afstandsschot al vrij snel voor de gelijkmaker. De eerste minuten waren even wennen, de vakken waren nieuw, de bal was een andere kleur en het was natuurlijk op gras. Sparta begon sterk in de verdediging en dit zorgde ervoor dat de aanval alle kansen had om te scoren. Gelukkig bleven de doelpunten niet lang uit en liep Sparta al vrij snel uit naar een comfortable 2-6 voorsprong. De aanvallen begonnen soepeler te lopen en de ballen gingen er mooi in. De score bleef op 4 verschil hangen en er kon met 9-5 gerust worden.

Na rust besloot Sparta nog even gas te geven, Rood-wit had hier geen antwoord op. Sparta scoorde 5 doelpunten achter elkaar zonder enig tegendoelpunt te incasseren. De doelpunten waren een mooie afwisseling van afstandschoten, korte kansen en doorloopballen. Wouter liet nog even zien hoe atletisch die was en scoorde een mooie korte kans. Zelfs de strafworpen die zelf genomen moesten worden werden afgemaakt. Uiteindelijk liep de score zelfs uit tot 19-10, met nog een kwartier spelen was de winst wel binnen en nam Sparta wat gas terug. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 23-16 beslist.

De nieuwe samenstelling was in het begin even wennen, maar uiteindelijk wist iedereen elkaar goed te vinden. Een mooi begin met voldoende aanknopingspunten voor een mooi seizoen. De eerste punten zijn iniedergeval binnen.

Wouter 5
Marieke 4