Sporthal Watergoor is tot nu toe deze zaalcompetitie de plek voor Sparta om te laten zien hoe goed er gekorfbald kan worden. Na de tegenvallende eerste wedstrijd van 2023 tegen DOT Oss kwam dit keer Vriendenschaar uit Bodegraven op bezoek.

De eerste helft startte Sparta furieus. Linda scoorde na tien seconden meteen de eerste goal met een mooie doorloopbal. Daarnaast werd verdedigend direct een signaal aan Vriendenschaar afgegeven met een aantal mooie blocks. Vriendenschaar was de favoriet voorafgaand aan deze wedstrijd, maar in de eerste helft was al duidelijk dat deze twee ploegen aan elkaar gewaagd waren. De doelpunten vielen door goed verdedigend werk aan beide zijden moeizaam. Toch had Sparta bijna de gehele eerste helft een voorsprong van twee doelpunten, maar net voor rust trok Vriendenschaar dit gelijk en gingen beide ploegen met een 8-8 ruststand naar de kleedkamers.

Fris uit de kleedkamers gekomen leek het erop dat Vriendenschaar liet zien waarom zij tot nu toe tweede stonden in de competitie en met een klein verschil van competitie-favoriet Animo hadden verloren. Na vijf minuten spelen stond er een 8-11 voorsprong. Het was buigen of barsten voor Sparta en gelukkig werd het buigen en niet barsten. De voorsprong van Vriendenschaar werd weer gelijk getrokken en het spelbeeld leek veel op de eerste helft. Beide ploegen hielden elkaar met een laag schotpercentage en goed verdedigend werk in de houdgreep. Dit zorgde ervoor dat er met nog tien minuten te spelen een 14-13 voorsprong voor Sparta op het scorebord stond. Dit was het moment voor Sparta om het schotpercentage omhoog te gooien. Aan de hand van de gouden handen van Martijn, die vier doelpunten scoorde uit vier schoten in de laatste tien minuten, schoot Sparta met scherp. Vriendenschaar was niet in staat om het schotpercentage omhoog te gooien, waardoor Sparta vrij vlot de voorsprong uitbouwde naar een veilige marge. De scheidsrechter floot dan ook af bij een verdiende 22-15 overwinning.

Sparta liet deze week weer mentale weerbaarheid zien in Sporthal Watergoor. Nu is het zaak om deze strijdlust mee te nemen naar andere sporthallen. Aanstaande zaterdag is daar meteen kans voor in Ede, waar Sparta tegen Reehorst mag aantreden.

Linda 4, Marieke 4, Martijn 4, Rik 3, Mirjam 3, Carmen 1, Geert 1, Pim 1, Tom 1