Afgelopen zaterdag was een bijzondere zaterdag voor de leden van Sparta 3. Ten eerste natuurlijk omdat het een korfballoze zaterdag was. Veel leden weten namelijk nog steeds niet wat je als normaal functionerend individu kan uitvoeren op een zaterdag, als je niet kan rondhangen op het Sparta veld. Naast dit mysterie, was er nog iets geks aan deze dag. Veel spelers van Sparta 3 vonden een briefje op hun deurmat met daarop de coördinaten van een locatie, en een tijdstip. Behalve bij Hanne, daar lag geen briefje. Zij was, nadat ze de ruzie met de printer had uitgepraat, de hele ochtend Nijkerk rondgefietst om deze mysterieuze boodschappen rond te brengen.

De warming-up begon al op donderdagavond, toen de leden van Sparta 3 een pittige online work-out ondergingen. Wat de Spartanen toen nog niet wisten, was dat ze op zaterdagmiddag zouden deelnemen aan de Nijkerkse coronaproof versie van Hunted. Jochem, Gerard en Emma waren al wel ingelicht, zij hadden (net als Hanne) de eervolle rol als hunter.

Eenmaal op hun persoonlijke locatie aangekomen, ontmoetten de spelers hun duo-partner. Niet veel later kwam de organisator een envelop afgeven, met daarop alle benodigde informatie. Het doel was simpel: op de vijf aangegeven locaties in de wijk Strijland een koker zoeken, en de bijbehorende opdracht uitvoeren. Dan een foto sturen in de groepsapp, en weer doorfietsen. Oja, en zorgen dat je niet op de foto werd gezet door een hunter. Dat zorgde dan weer voor minpunten.

Er waren zichtbare hunters, en iets minder opvallende hunters. Jochem en Hanne vielen nogal op, met alleen hun fiets als vervoermiddel. Senior-hunter Gerard had het slimmer aangepakt. Na een rondje in zijn eigen auto, ruilde hij deze in voor de auto van zijn vrouw. Zijn dochter/ bijrijder/ assistent-hunter kon daardoor zo onopvallend mogelijk de duo’s op de foto zetten.

Er gebeurde veel wat in een normale wedstrijd ook zou kunnen gebeuren, maar er waren ook verrassende gebeurtenissen. Hierbij een willekeurige opsomming van deze twee categorieën: er werden mandarijnen gepeld, Dennis was bloedfanatiek, Bram zei af vanwege een kater, Marjet bleek een briljante invalster, Lohuis en Rian zochten kun kansen op het verkeerde veld, Jochem was zijn tegenstanders regelmatig te slim af, Jarno en Francis gingen fanatiek aan de slag met stoepkrijt, Hanne liep vaak net achter de feiten aan, Gerard had de meeste snelheid van iedereen, en zijn dochter Emma had de volledige focus op de wedstrijd.

Naast de 5 ‘hoofdopdrachten’ waren er ook bonuspunten te verdienen. Dit was handig om je score te verhogen, maar zorgde ook vooral voor groepsapp-content van hoge kwaliteit. Dennis in een boom, Dennis op een glijbaan, Dennis met een biertje in z’n hand, Dennis die z’n handen wast, Dennis op een rekstok, Dennis bij een brievenbus. Had ik al gezegd dat Dennis super fanatiek was?

Het zal u niks verbazen. Dennis was de winnaar. Dennis en Marjet, moet ik zeggen. Tijdens de live-uitzending van de uitslag (te zien op Microsoft Teams, helaas niet terug te kijken) werd ook bekend gemaakt dat Gerard en Emma de winnende hunters waren. Gefeliciteerd!

Ik hoop maar dat de Spartanen de kleine lettertjes goed hebben gelezen, want met hun volledige toestemming volgt hier een kleine greep uit de groepsapp-content. Gelukkig hebben we de foto’s nog!