De nieuwe maatregelen. We kunnen er lang of kort over zijn, maar ik kies graag – voor de verandering – voor kort. De grootste reden hiervoor is dat u als lezer iets briljants staat te wachten, en ik u niet te lang in spanning wil houden.

Hoe dan ook, het enige wat helpt in de tijden van maatregelen is natuurlijk om positief te blijven. Afgelopen zaterdag konden we extra genieten van de lange autorit, we hoeven niet meer zo laat op de avond te trainen, en dit is was de unieke kans om na 1 duel al Herbstmeister te worden. Allemaal voordelen, als je ‘t mij vraagt. Maar positief blijven is natuurlijk niet in alle gevallen het beste idee. Erin had net een streepje teveel op d’r zelftest, dus kon ons afgelopen zaterdag niet helpen in de strijd tegen Dos’46.

De wedstrijd van de A1 ging niet door, terwijl de A1’ers al in Nunspeet stonden. Het positieve daarvan is dat Loïs en Roos met de sterren van het 3de mee mochten. Het is dus maar goed dat we in Nijeveen moesten korfballen, want Nunspeet lag goed op de route.

Bij deze eerste en laatste (?) echte zaalwedstrijd van dit seizoen begonnen Loïs en Roos met Gerard op de bank. Dat is natuurlijk ook de enige juiste warming-up voor de komende zaterdagen. Het voordeel was ook dat we daardoor drie mensen hadden die de mandarijnen konden schillen. (Dat dat niet gebeurde laten we even achterwege, want we blijven positief) (Dat na de rust iedereen z’n mandarijnenschillen liet liggen en de bankzitters alles moesten opruimen laten we dan ook maar achterwege).

Met liefde zou ik u nu willen meenemen in de analyse van de wedstrijd. Een inhoudelijk scherp verslag, zoals u dat gewend bent. Daarin zou ik vooral willen uitweiden over het feit dat Jarno ‘t zo naar zijn zin had, dat hij ‘s avonds nog is teruggereden. Dat het weer typisch iets voor Jarno is om z’n portemonnee te vergeten. En dat ik niet zo goed weet hoe ik daar een positieve draai aan kan geven.

Maar dat is gelukkig niet nodig, en het is natuurlijk super flauw om zo over Jarno te schrijven. Om nog maar een positief punt te benoemen over de wedstrijd; alles is gefilmd, en Jarno heeft weer eens iets in elkaar geknutseld in de categorie: ‘Had ik tijd? Nee, eigenlijk niet. Heb ik er veel te veel tijd ingestopt? Ja, eigenlijk wel’ (zijn woorden).

Ik zou zeggen, oordeelt u zelf: