Dit weer is normaal in september: gemiddeld komt de temperatuur in september, in ons huidige klimaat, op 14,7 graden. Overdag is het gemiddeld 19,5 graden en in de nacht 10 graden. Tropische dagen van 30 graden en meer komen gemiddeld 0,2 keer voor. (Weeronline, 31 augustus 2023)

Het tegendeel werd echter bewezen op de 9e dag van de 9e maand van 2023. Het sterrenteam van KV Sparta Nijkerk mocht aantreden op de kunstgrasmat in Leusden, waar de gevoelstemperatuur steeg tot een graad of 35 (ja, hier zijn de verkoelde polsen al in meegerekend). Nog voor Sparta 3 de kleedkamer betrad om de aanstaande wedstrijd te bespreken kwam Kevin al met het citaat van de dag: `het is afzien, maar wel afzien met het team´. Applaus voor dit geweldige teamgevoel van ons 20-jarig toptalent!

Had ik al gezegd dat het warm was? Afijn, onze supersubs (wissels) zochten een heerlijk plekje in de schaduw uit om Sparta 3 in de eerste 20 minuten uit te zien lopen tot een 0-6 stand. Jasmijn beschreef het als volgt:
0-1 erin, schot
0-2 lotte, doorloopbal
0-3 karsten, geen idee, sorry
0-4 karlijn, schotjuhhhh
0-5 lars, ziek schot
0-6 lars, stippie

Het leek wel alsof de hitte niet bestond, alsof het logisch was dat Karsten weer een lange broek en trui zou dragen, alsof antilopen niet gewend zijn aan het warme weer (zou je wel denken toch), maar bovenal alsof alle spelers van Sparta 3 waren geëvolueerd in uitzonderlijke korfbaltalenten. Met een stand van 3-7 (klasse schotje van Kevin) zochten beide teams de hitte van de kleedkamer op.

Had ik trouwens al eerder benoemd dat het warm was? Dat Karlijn de speelster van de week was? Dat er polsen, nekken, zijkanten van de oren en voorhoofden verkoeld werden? Dat Sparta 3 gouden wissels (supersubs) heeft? Dit alles werd anders wel duidelijk in het tweede bedrijf van deze warme confrontatie.

Sparta 3 was uiteraard niet van plan de voorsprong uit handen te geven en liep na rust uit tot een stand van 3-15. De 3-9 van Stefan werd omschreven door onze razende reporter Yara: doorloopbal Stefan voorbij de korf achterstevoren ongelofeloos! Stefan wist nog 2 keer het mandje te vinden, Kevin deed driemaal een duit in het zakje en ook Karlijn maakte 2 fraaie doelpuntjes.
Mede door dit grandioze begin van de tweede helft konden de Spartanen een tempootje lager gaan spelen (want ja, het was écht warm!) Uiteindelijk wist Antilopen ook nog driemaal te scoren en dankzij Stefan (honorable mention voor Jasmijn: wát een pass) en Jos werd de eindstand bepaald in 6-17!

Ondanks de hitte, ondanks het warme weer, ondanks de hoge temperaturen en ondanks het feit dat er op het heetste moment van de dag werd gespeeld, heeft Sparta 3 deze zaterdag afgesloten met de koppositie in de Reserve 4e klasse. Een unieke prestatie van het team, en dat al na 1 volledige speelronde!

Volgende week zaterdag, 16 september, hopen de sterren van het derde hier een passend vervolg aan te geven. Om 12.30 is MIA de tegenstander die aan de zegekar gebonden moet worden. De voorspellingen zien er minder warm uit (want wat was het warm.) Echter is vandaag gebleken dat je Weeronline niet altijd moet vertrouwen op haar woord. Komt dat zien op sportpark Luxool! Tot volgende week!