Ja ja, daar zijn we weer! Voor de tweede keer dit zaalseizoen mochten de sterren van het derde de zaal betreden voor een competitiewedstrijd in de reserve 4e klasse. Ditmaal was Huizen, in Huizen (goh), de tegenstander.

Laten we beginnen bij het begin: nadat Jos vorige week al zijn officiële debuut in Sparta 3 maakte, was het deze week de beurt aan….

….YARA! Na een aantal weken van afwezigheid heten wij Yara opnieuw van harte welkom in ons sterrenteam. Het werd nog mooier: Yara had de taak van Jesse (die dus naar Sparta 2 is) overgenomen en voor een lekker fruithapje gezorgd. Dit moest uiteraard beloond worden met een basisplaats en dus maakte Yara in Huizen haar rentree in Sparta 3!

Dan de wedstrijd! Na de opperste concentratie tijdens het inschieten, bespreken, warmlopen en inschieten begon de wedstrijd voortvarend. In de eerste aanval van de Nijkerkers wist Karlijn het mandje al te vinden: 0-1!! Een gelijkopgaande eerste helft volgde, waar namens Sparta Lotte (afstandsschotje), Rian (afstandsschotje), Lars (doorloopballetje) en Kevin (vrije bal) scoorde. Huizen deed dit 8 keer en dus was de stand bij rust 8-5. Maar niet getreurd!

Onze aanvoerder, Karlijn, en reserve-aanvoerder, Kevin, beloonden ons goede spel in de eerste helft met een aantal positieve woorden. Er ontstond hoop in de Spartaanse harten, die na de rust met goede moed de confrontatie met Huizen aan gingen.

Binnen de kortste keren noteerde Lars de 8-6, Kevin de 8-7 en Kevin de 8-8! Even later maakte Lars de stand opnieuw gelijk (9-9) en wat er daarna gebeurde is eigenlijk bij niemand meer bekend. Uit het niets was de stand 15-9, waarna Yara haar rentree bekroonde met een doelpuntje.

Met nog een minuut of 10 te gaan, leek de wedstrijd wel gespeeld en lukte het Huizen om verder uit te lopen. Geluk bij een ongeluk: Karlijn heeft geen beloofde ‘zwiep’ gekregen van een groengele tegenstander. Namens Sparta wisten Rian en diezelfde Karlijn nog te scoren, maar het bleek niet genoeg: 21-12.

Al met al was er niet al te lang de tijd (en da’s maar goed ook) om na te denken over deze verloren wedstrijd. Snel werden er frietjes, kip-9’s, big-mac menu’s, mc kroketten en milkshakes besteld in de McDrive.
Op de tribunes van Sporthal Watergoor werd vervolgens de 2e helft van het 2e, en de 1e helft van het 1e aanschouwd. Onze verloren zoon Jesse wist zijn basisdebuut bij het 2e zelfs te belonen met 2 doelpunten! Gelukkig voor Jesse (en ook wel voor ons hoor) was hij meer dan welkom bij het teamuitje en liet hij het restant van de wedstrijd van 1 schieten voor het 3e.

Voor degene die dacht dat het verslag nu langzaam afgerond zou worden, heeft het mis. We zijn namelijk nog lang niet klaar (vul zelf maar in of je dat positief vindt of niet)! Om 21.00 uur werd er bij huize van de Bor verzameld om koers te zetten richting Amersfoort. Bij Club Tucan (waar je gewoon gezellig met je team naar toe ka… naja laat ook maar), werd een fanatiek potje Jeu de Boules gespeeld. Special guest: Eva! Uiteraard kon Eva niet ontbreken bij dit teamuitje. Klein detail: Eva is momenteel zo bruin dat het lijkt alsof ze laatst:
3 maanden onder de zonnebank heeft gelegen, of
Op vakantie naar Cuba is geweest
Het antwoord laat ik in het midden, maar ik begreep dat je in Havana niet de hoofdprijs hoeft te betalen voor cocktails.

Over alcohol gesproken: onder het genot van speciaalbier, atjes wijn, shotjes sambuca, bier en spa-rood mochten de sterren zich uitleven op de boulebaan. En met succes! Over een jaar of 40 kunnen de Nijeboulers zo’n 12 nieuwe inschrijvingen verwachten 🙂

Na een uurtje boulen verplaatsten de sterren van Sparta 3 zich naar de karaoke kroeg. Uiteenlopende hits van Queen, Suzan & Freek, André Hazes, One Direction, Jan Smit, Dorus, Natasha Bedingfield, Mariah Carey en Rihanna (ik vergeet er waarschijnlijk nog wel wat) zorgden voor spektakel, verloren stemmen, heel veel gedans, warme stembanden en een absolute overmacht in de derde helft. En die pakt niemand van ons af!

De bijbehorende nummers laat ik aan u over! Slide vooral in onze DM: @deavonturenvansparta3 om jouw inzending te delen, de inzending met de meeste correcte antwoorden wint de eer, en een speciale benoeming in ons volgende wedstrijdverslag. Wie wil dat nou niet!?

Kevin zou Kevin niet zijn als hij wat vergeten was… Gelukkig was Eva daar om hem even heen en weer te brengen zodat hij bij iedere club in Amersfoort naar binnen kon met zijn identiteitskaartje. Hadden we die nodig dan? En hoe! Helaas niet altijd met succes: Thuis werd wat minder ons Thuis doen Lars de ingang van de plaatselijke security niet mocht betreden.

De overgebleven Spartanen zochten hun lot ergens anders en genoten van wat potjes bier, shotjes sambuca en dance-moves bij Janssen en Lapart. Gezelligheid kent geen tijd, en binnen de kortste keren stonden we weer aan de Amersfoortse grachten om koers naar huis te zetten.

Dit ging niet geheel zonder obstakels, maar er is besloten om hier verder geen aandacht meer aan te schenken. Een ding: komt u binnenkort ergens een verdwaalde Gazelle tegen (en dan bedoel ik een fiets, geen echte gazelle), trek even aan de bel via onze officiële kanalen.

Al met al een enerverende zaterdag, waarin Sparta 3 in de 2 helften bijna net zoveel indruk maakte als in de, hele lange, derde helft. Aan teambuilding geen gebrek, dus ik zou zeggen: op naar volgende week!

Aangezien wij alle support altijd kunnen gebruiken, raad ik u aan om thuis even de agenda’s door te spitten. Zaterdagmiddag om 17:25 een gaatje? Op Sportpark Bokkeduinen te Amersfoort mogen de sterren weer keihard aan de bak. Oude bekende MIA 5 is dan de tegenstander. Wij zien jullie graag in grote getale verschijnen op de tribunes in het altijd gezellige Amersfoort (zo is gister maar weer gebleken).

Ohja: vergeet vooral niet je inzendingen op te sturen naar @deavonturenvansparta3 op instagram. Houdoe!