Hoevelaken, nationaal bekend vanwege het beruchte ‘knooppunt’, is een plaats in de Gelderse Vallei met ongeveer 9.570 inwoners. En bij Hoevelaken denkt iedereen natuurlijk gelijk aan de carnavalskraker van Arie Ribbens, vrij toepasselijk voor de huidige tijd van het jaar (hier linksaf jongens!) En niet onbelangrijk: sinds 1 januari 2000 hoort Hoevelaken officieel bij de mooiste gemeente op de Veluwe, van Gelderland én van Nederland: Nijkerk.

Op zaterdag de 10e van februari stond voor de vierde keer in dit korfbaljaar de Nijkerkse derby tussen Sparta 3 en Telstar 4 (op het veld Telstar 3) op het programma. Alle eerdere ontmoetingen dit jaar eindigden in een overwinning voor de Hoevelakers, maar: resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, en dus was het voor de Nijkerkers hoog tijd om eens de punten aan de Oranje kant van de gemeente te houden. Sporthal ‘De Slag’ was het strijdtoneel voor deze Slag om de gemeente Nijkerk.

Rond 19.00 uur verzamelden alle sterren van Sparta 3 zich in en om Watergoor om koers te zetten richting Hoevelaken. ‘Bij Hoevelaken linksaf’ galmde door de auto van Eise, refererend aan die ene carnavalskraker. De naam van deze hit? Ik geef u 3 opties:
Bij Hoevelaken linksaf
Polonaise Hollandaise
E35
Het antwoord vindt u aan het einde van dit verslag, voor de winnaar(s) ligt er een speciale beloning klaar!

Voor deze speciale ontmoeting wist Kevin ook een speciale coach te regelen. Oud-speelster van Sparta 1 (en nu het zaalteam) Lysanne was hoofdcoach van Sparta 3. In de bespreking wist zij bij alle Spartanen te zorgen voor opperste concentratie en focus op de wedstrijd, die uiteindelijk (met enige vertraging) om 20.30 uur van start ging.

En hoe! De Spartanen schoten werkelijk waar uit de startblokken en wisten Telstar via mooie aanvallen en gevarieerde kansen flink te verrassen. Na 5 minuten stond via Lars (2x) een 0-2 stand op het scorebord. De Spartanen wisten de voorsprong nog verder uit te breiden tot 1-6 via Rian (2x), Kevin en Jasmijn. Uiteindelijk wist Kevin nog een keer de korf te vinden, wat de ruststand op 3-7 bracht in het voordeel van het Spartaanse achttal.

Karlijn bleek in uitstekende vorm toen bekend werd dat zij gezorgd had voor een heerlijke maaltijd in de rust. Helaas werden de komkommer en de druiven pas na de wedstrijd genuttigd. Een spannende tweede helft stond voor de deur.

In de tweede helft waren de rollen eigenlijk totaal omgedraaid. Sparta kwam moeilijk tot scoren, integendeel tot Telstar. Al snel werd de stand 6-7, toen Karsten en Erin het veld betraden. Erin bleek al snel de gouden wissel te worden toen zij binnen no-time de 6-8 op haar naam zette.

Telstar kwam snel terug tot 8-8, waarna Karsten (nog zo’n gouden wissel) via een mooi schotje Sparta opnieuw naar de voorsprong schoot: 8-9. Wat er toen gebeurde, staat niet meer duidelijk in de inhoudelijke notities beschreven (…). Telstar kreeg vleugels en liep 10 minuten voor tijd uit naar 11-9. Kevin wist met zijn derde doelpunt van de avond de spanning nog iets terug te brengen, maar het was helaas niet genoeg. Net als de 13-11 van Jos in de allerlaatste seconde van de wedstrijd. De roodhemden uit Hoevelaken gingen er uiteindelijk toch weer met de punten vandoor.

Een shout-out (SO) gaat naar een van de aanwezige A2’ers Bo van Ramshorst, die vrijwel alle Spartaanse doelpunten op film had staan en een uitstekende content creator was voor een van de vele instagram-accounts van Sparta: @deavonturenvansparta3. Volg ons vooral als je dit nog niet doet!

Sparta 3 stond dus met lege handen, maar niet voor lang. De auto van Lotte besloot terug te keren naar Watergoor om te genieten van een aantal heerlijke goudgele rakkers, terwijl de auto van Eise eerst de magen vulde bij de KFC. Uiteindelijk wist iedereen elkaar te vinden in Sportcafé Watergoor. De nodige potjes darts werden gespeeld, waarbij iedereen nog steeds verbaasd is over de pijl in de bullseye van Erin. Dit geldt tevens voor de zangkunsten van Jos op de muziek van André Hazes.

Tot slot nog een speciale vermelding voor de in groten getale aanwezige Nijkerkse supporters. Broers, zussen, vrienden, vriendinnen, ouders, opa’s en oma ́s, echte Spartanen en DVO’er: bedankt! We hopen jullie ook na de voorjaarsvakantie weer op de tribunes te zien.

Het antwoord op de quizvraag aan het begin van dit verslag was optie 2. Felicitaties aan alle winnaars! Die vragen zich nu natuurlijk af: wat hebben we nou gewonnen? Nou, niet zomaar een prijs. Namelijk: gratis entree & gereserveerde zitplaatsen voor de wedstrijd Sparta 3 – RDZ 3, op zaterdag 2 maart 2024. Niet gewonnen? Niet getreurd! Ook voor jou is plek. Vanwege de hoge verwachte opkomst wellicht geen zitplaats op de tribune, maar ook vanaf de staantribunes is de wedstrijd absoluut het bekijken waard. Om 19.50 uur gaan we los in Sporthal Watergoor. Zien we jullie daar?

Tot over 2 weken!