25 november 2023, een memorabele dag voor Sparta 3 in het seizoen 2023/2024. Niet zo zeer om de uitslag (al verklap ik niets), maar vooral om een heel ander uniek feitje.

Voor het eerst in dit korfbaljaar hadden de Spartanen een officiële coach van dienst. Zo officieel dat hij zelfs in de KNKV-app toegevoegd kon worden onder de naam ‘hoofdcoach’. Oude legende, fenomeen, penningmeester, échte Spartaan en Sparta-3 vedette Bram van Slooten stond aan het roer bij de kraker tussen MIA 5 en Sparta 3.

MIA 5 is voor de sterren van Sparta 3 absoluut geen onbekend team. Eerder dit jaar, op het veld, vonden er al 2 confrontaties plaats met de ervaren ploeg uit Amersfoort. Na die wedstrijden (16-17 en 6-15 verlies) was het nu echt tijd voor revanche!

Sparta 3 zou Sparta 3 niet zijn als iemand uit het team nog voor vertrek iets vergeten was. Dit keer was het de beurt aan Jos. Gelukkig had hij wel een geldige reden: `zonder lenzen zie ik niks’. Na een korte omweg kwamen de Spartanen precies op tijd voor het inschieten aan in het, altijd beruchte, Amersfoort. Sportpark Bokkeduinen was het toneel voor de burenruzie: Amersfoort – Nijkerk.

Coach Bram zette de boel op scherp en na een intensieve warming-up én inschieten van hoog kwaliteit blies de scheidsrechter van dienst om 17.25 uur voor het eerst op zijn fluit.

Niet geheel tegen de verwachting in begon de wedstrijd gelijk met vuurwerk van beide kanten. Doelpunten vielen over en weer, en dankzij Erin en Jos hield Sparta 3 de aansluiting bij MIA. Na een minuut of 10 spelen stond er een 3-2 stand op het scorebord.

Namens Sparta 3 wisten Lars (klein kansje), Erin (lekker schotje) en Karlijn (korte kans) nog het gele mandje te vinden. MIA deed dit echter ook nog 5 keer en dus gingen beide ploegen rusten met een 8-5 tussenstand.

Ook in de rust wist Bram ons weer te motiveren om ons warm te maken voor een enerverende tweede helft. Jasmijn bekroonde de speech van Bram door vlak na rust de 8-6 te maken en het verschil naar 2 doelpunten te brengen. Helaas was dit succes van korte duur.

MIA 5 liep door 4 doelpunten uit naar 12-6. Wat er hierna gebeurde is achtergebleven in de verloren notities; sterspeelster, notitie schrijver en content creator van dienst Rian betrad namelijk het veld. Wat ik u nog wel kan vertellen is dat de wedstrijd eindigde in een 15-9 nederlaag voor Sparta 3.

U raadt het waarschijnlijk al, maar ook na de wedstrijd werden er complimenten uitgedeeld door onze hoofdcoach. Ik citeer maar al te graag: ‘We zijn een nieuw team, een nieuw traject, we gaan focussen op de afronding, op het samenspel en dan gaan de doelpunten en overwinningen vanzelf volgen!’ Wat een motivatie, enthousiasme en teamgevoel!

De helft van het team besloot vervolgens uitgebreid te dineren bij Cafetaria Corlaer, de andere helft ging voor de overheerlijke pizza’s bij Ancora. Uiteindelijk eindigden zij toch weer bij elkaar: bij Lust werden er ice-tea’s, biertjes, shotjes tequila & sambuca, espresso martini’s en heel veel speciaalbiertjes gedronken. Onder het motto: proost op het verlies en op naar volgende week! Leuk detail: bij Lust krijg je tegenwoordig een muts bij het bestellen van 2 IJwit-biertjes. Sparta 3 is natuurlijk geen reclamebedrijf, maar de mutsen zijn wel errug leuk!

Al met al: Sparta 3 is op de weg terug, nu de resultaten nog! En wat is er nou mooier dan een goed resultaat in een derby? Zaterdag 2 december, 13:10 uur, Sporthal Watergoor: Sparta 3 – Telstar 4. Op het veld gingen de roodhemden uit Hoevelaken er tweemaal met de overwinning vandoor, wordt 3 maal dan scheepsrecht voor de Spartanen? Beide teams uit de gemeente Nijkerk kunnen de punten ontzettend goed gebruiken. Alle support is dan ook van harte welkom 🙂

Zien we jou daar? Tot zaterdag!